Yalnız Mesajı Göster

Terbiyeli Düğün Çorbası Tarifi

Eski 08-25-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Terbiyeli Düğün Çorbası Tarifi






Malzemeler
10 su bardağı et suyu
200 g kuzu eti ya da
koyun kaburgasının sıkı eti
4 yemek kaşığı un
1 tatlı kaşığı tuz
2 yemek kaşığı tereyağı
1 çay kaşığı kırmızıbiber
Terbiye İçin Malzemeler
2 adet yumurta veya 4 adet yumurta sarısı 4 çorba kaşığı limon suyu Yarım su bardağı ılık çorba suyu

TERBİYELİ DÜĞÜN ÇORBASI TARİFİ
Et bir tencerede haşlanarak küçük parçalar halinde doğranır Et haşlanırken et suyu da birlikte hazırlanabilir Etler et suyuyla birlikte ayrı bir tencerede kaynamaya bırakılır Bu arada ılık çorba suyundan bir miktar başka bir kaba alınarak unla birlikte iyice ezilir Kaynamakta olan çorbaya sürekli karıştırılarak eklenir Un kokusu kayboluncaya kadar kısık ateşte pişirildikten sonra ateşten alınır Yumurta ve limon suyu iyice çırpıldıktan sonra çorbaya ilave edilir Servis yapılmak üzere kaselere alınır Kızdırılmış yağa kırmızı biber karıştırılarak çorbanın üzerine gezdirilir Yanında ekmek garnitürüyle servis yapılır

Alıntı

Alıntı Yaparak Cevapla