Konu
:
Terbiyeli Düğün Çorbası Tarifi
Yalnız Mesajı Göster
Terbiyeli Düğün Çorbası Tarifi
08-25-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Terbiyeli Düğün Çorbası Tarifi
Malzemeler
10 su bardağı et suyu
200 g kuzu eti ya da
koyun kaburgasının sıkı eti
4 yemek kaşığı un
1 tatlı kaşığı tuz
2 yemek kaşığı tereyağı
1 çay kaşığı kırmızıbiber
Terbiye İçin Malzemeler
2 adet yumurta veya 4 adet yumurta sarısı 4 çorba kaşığı limon suyu Yarım su bardağı ılık çorba suyu
TERBİYELİ DÜĞÜN ÇORBASI TARİFİ
Et bir tencerede haşlanarak küçük parçalar halinde doğranır
Et haşlanırken et suyu da birlikte hazırlanabilir
Etler et suyuyla birlikte ayrı bir tencerede kaynamaya bırakılır
Bu arada ılık çorba suyundan bir miktar başka bir kaba alınarak unla birlikte iyice ezilir
Kaynamakta olan çorbaya sürekli karıştırılarak eklenir
Un kokusu kayboluncaya kadar kısık ateşte pişirildikten sonra ateşten alınır
Yumurta ve limon suyu iyice çırpıldıktan sonra çorbaya ilave edilir
Servis yapılmak üzere kaselere alınır
Kızdırılmış yağa kırmızı biber karıştırılarak çorbanın üzerine gezdirilir
Yanında ekmek garnitürüyle servis yapılır
Alıntı
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul