Yalnız Mesajı Göster

Mantarlı Balık Çorbası Tarifi-Mantarlı Balık Çorbası Yapılışı

Eski 08-25-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Mantarlı Balık Çorbası Tarifi-Mantarlı Balık Çorbası Yapılışı





Mantarlı Balık Çorbası Tarifi-Mantarlı Balık Çorbası Yapılışı

Malzeme:
1 kg kırlangıç
1 adet havuç
2 diş sarmısak
1 adet kuru soğan
1/2 demet maydanoz
5 yemek kaşığı zeytinyağı (sızma)
1 ½ yemek kaşığı çam fıstığı
5 adet mantar
1 yemek kaşığı un
3 bardak su
Tuz
Karabiber
Hazırlama:
Balıkları iyice yıkadıktan sonra 3 bardak su ile 5 dakika kaynatın Sonra dışarı alıp deri ve kılçıklarını iyice ayıklayıp küçük parçalara bölün
Sarımsak soğan ve havucu ince kıyın Maydanozların saplarını ayırıp ince kıyın ve tamamını karıştırın Bir kapta zeytinyağı ile sote edin Unu ve kararınca tuzu ekleyip karıştırın
Çam fıstıklarını dövün Mantarları doğrayın ve karabiberle birlikte balık suyuna ilave edin Aynı suya balıkları da ilave edin Orta ateşte 20-25 dakika pişirin
Üzerlerini kıyılmış maydanozla süsleyerek sıcak servis yapınız

Dikkat: Bu çorba bir defada tüketilmelidir
Bu yemeğe uygun diğer balıklar:
İskorpit adabeyi öksüz levrek çipura lagos orfoz gibi beyaz etli bütün balıklar

Alıntı Yaparak Cevapla