Yalnız Mesajı Göster

İspanaklı Buğday Çorbası Tarifi-İspanaklı Buğday Çorbası Yapılışı

Eski 08-25-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

İspanaklı Buğday Çorbası Tarifi-İspanaklı Buğday Çorbası Yapılışı





Ispanaklı Buğday Çorbası Tarifi-Ispanaklı Buğday Çorbası Yapılışı

Malzemeler :
1 su bardağı buğday (aşurelik yarma) Yarım demet ıspanak 1 su bardağı yoğurt 1 adet yumurta 2 yemek kaşığı un 2 tatlı kaşığı tereyağı 1 çay kaşığı tuz kırmızı pul biber


Hazırlanışı:
Buğdayı geceden ılık suyunu içersinde bekletin Sabah iyice kabaran buğdayı yıkayıp tencereye koyun Üzerini kapatacak kadar su ekleyip buğdaylar iyice açılana kadar yaklaşık 50 dakika pişirin Pişen buğdayların üzerine yıkanıp ince kıyılmış ıspanakları ekleyin Ispanaklı çorbayı 20 dakika kaynatın Bu arada ayrı bir kapta yumurta un ve yoğurdu pütürsüz hale gelene kadar çırpın çorbanın suyundan bir miktar ekleyip sulandırın Çorbayı devamlı karıştırarak yoğurtlu karışımı ilave edin Çorba kaynamaya başlayınca karıştırmayı bırakıp 5 dakika daha kaynattıktan sonra ocağın altını kapatın Ufak bir tavada tereyağını eritip kırmızı biberi karıştırın Hazırladığınız karışımı çorbanın üzerinde gezdirip servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla