Yalnız Mesajı Göster

Halep Çorbası Tarifi-Halep Çorbası Yapılışı

Eski 08-25-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Halep Çorbası Tarifi-Halep Çorbası Yapılışı





Halep Çorbası Tarifi-Halep Çorbası Yapılışı

MALZEME:

Patates 4 adet
Havuç l adet
Şalgam 2 adet
Maydanoz 1/2 demet
Kırık pirinç 2 kahve fincanı
Yumurta 2 adet
Karnabahar 1 adet
Et suyu 6 su bardağı
Tereyağı 1 çorba kaşığ
ı Limon 1 adet
Un 1 kahve fincanı Tuz
Karabiber

YAPILIŞI:
1 Patatesleri soyup şalgamları yıkadıktan sonra küçük küçük doğrayın Havucu temizleyip ince kıyın Pirinci yıkayıp suyunu süzün 2 Et suyunu güvece dökün Kaynamaya başlayınca pirinci ilave edip orta ateşte pişirin Sırasıyla havuç şalgam patates karnabahar ve kıyılmış maydanozu eldeyip pişirmeye devam edin 3 Pişince tamamını süzgeçten geçirip bir kaseye alın Tereyağını güveçte eritip unu azar azar ilave ederek tahta kaşıkla yedirin Süzgeçten geçirdiğiniz çorbayı güvece boşaltıp tuz ve biber ekin Ara sıra karıştırarak bir taşım kaynatın 4 Yumurtaları bir tutam tuz ve limon suyu ile birlikte çorbayı alabilecek büyüklükte bir tencerede çırpın Çırpmaya devam ederek güveçteki kaynar çorbayı azar azar terbiyeye ilave edin Bir-iki defa karıştırdıktan sonra sıcak olarak servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla