Konu
:
Halep Çorbası Tarifi-Halep Çorbası Yapılışı
Yalnız Mesajı Göster
Halep Çorbası Tarifi-Halep Çorbası Yapılışı
08-25-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Halep Çorbası Tarifi-Halep Çorbası Yapılışı
Halep Çorbası Tarifi-Halep Çorbası Yapılışı
MALZEME:
Patates 4 adet
Havuç l adet
Şalgam 2 adet
Maydanoz 1/2 demet
Kırık pirinç 2 kahve fincanı
Yumurta 2 adet
Karnabahar 1 adet
Et suyu 6 su bardağı
Tereyağı 1 çorba kaşığ
ı Limon 1 adet
Un 1 kahve fincanı Tuz
Karabiber
YAPILIŞI:
1
Patatesleri soyup şalgamları yıkadıktan sonra küçük küçük doğrayın
Havucu temizleyip ince kıyın
Pirinci yıkayıp suyunu süzün
2
Et suyunu güvece dökün
Kaynamaya başlayınca pirinci ilave edip orta ateşte pişirin
Sırasıyla havuç şalgam patates karnabahar ve kıyılmış maydanozu eldeyip pişirmeye devam edin
3
Pişince tamamını süzgeçten geçirip bir kaseye alın
Tereyağını güveçte eritip unu azar azar ilave ederek tahta kaşıkla yedirin
Süzgeçten geçirdiğiniz çorbayı güvece boşaltıp tuz ve biber ekin
Ara sıra karıştırarak bir taşım kaynatın
4
Yumurtaları bir tutam tuz ve limon suyu ile birlikte çorbayı alabilecek büyüklükte bir tencerede çırpın
Çırpmaya devam ederek güveçteki kaynar çorbayı azar azar terbiyeye ilave edin
Bir-iki defa karıştırdıktan sonra sıcak olarak servis yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul