Konu
:
Mahluta Çorbası Tarifi-Mahluta Çorbası Yapılışı
Yalnız Mesajı Göster
Mahluta Çorbası Tarifi-Mahluta Çorbası Yapılışı
08-25-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Mahluta Çorbası Tarifi-Mahluta Çorbası Yapılışı
Mahluta Çorbası Tarifi-Mahluta Çorbası Yapılışı
doğranmış
2 yemek kaşığı zeytinyağı
1
75 litre tavuk suyu*
200gr kırmızı mercimek
ayıklanmış ve yıkanmış
100gr pirinç
ayıklanmış ve yıkanmış
karabiber
2 tatlı kaşığı toz kişniş
tuz
1 tatlı kaşığı kimyon
2 limon
*yazar 2 tavuk bulyon kullanarak yapmayı önermiş
dilerseniz kendi yaptığınız tavuk suyunu bir miktar su ile karıştırarak da kullanabilirsiniz
Hazırlanması:
Soğanları yağda kavurun
Tavanın kapağını kapatıp ara sıra karıştırarak soğanların yumuşamasını sağlayın
Daha sonra ateşin altını açıp sık sık karıştırarak karamelize olmalarını sağlayın
Soğanları kağıt havlu üzerine koyup bir kenara alın
Suyu kaynatıp içine mercimeği ve pirinçleri atın
Karabiber ve kişnişi ekleyip mercimekler iyice ezilene kadar -35 veya 45 dakika- pişirin
Çorbanın tadını kontrol ederek tuzunu ilave edin
(tavuk suyundan dolayı daha az tuz kullanacaksınız)
Koyuluğunu ayarlamak için gerekirse bir miktar daha kaynar su ekleyin
Kaselere alıp üzerine kimyon serperek soğan ve limon dilimleri eşliğinde servis yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul