Yalnız Mesajı Göster

Mahluta Çorbası Tarifi-Mahluta Çorbası Yapılışı

Eski 08-25-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Mahluta Çorbası Tarifi-Mahluta Çorbası Yapılışı





Mahluta Çorbası Tarifi-Mahluta Çorbası Yapılışı

doğranmış
2 yemek kaşığı zeytinyağı
175 litre tavuk suyu*
200gr kırmızı mercimek ayıklanmış ve yıkanmış
100gr pirinç ayıklanmış ve yıkanmış
karabiber
2 tatlı kaşığı toz kişniş
tuz
1 tatlı kaşığı kimyon
2 limon
*yazar 2 tavuk bulyon kullanarak yapmayı önermiş dilerseniz kendi yaptığınız tavuk suyunu bir miktar su ile karıştırarak da kullanabilirsiniz

Hazırlanması:

Soğanları yağda kavurun Tavanın kapağını kapatıp ara sıra karıştırarak soğanların yumuşamasını sağlayın Daha sonra ateşin altını açıp sık sık karıştırarak karamelize olmalarını sağlayın Soğanları kağıt havlu üzerine koyup bir kenara alın
Suyu kaynatıp içine mercimeği ve pirinçleri atın Karabiber ve kişnişi ekleyip mercimekler iyice ezilene kadar -35 veya 45 dakika- pişirin
Çorbanın tadını kontrol ederek tuzunu ilave edin (tavuk suyundan dolayı daha az tuz kullanacaksınız)
Koyuluğunu ayarlamak için gerekirse bir miktar daha kaynar su ekleyin
Kaselere alıp üzerine kimyon serperek soğan ve limon dilimleri eşliğinde servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla