Yalnız Mesajı Göster

Bademli Patlıcan Çorbası Tarifi-Bademli Patlıcan Çorbası Yapılışı

Eski 08-25-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Bademli Patlıcan Çorbası Tarifi-Bademli Patlıcan Çorbası Yapılışı





Bademli Patlıcan Çorbası Tarifi-Bademli Patlıcan Çorbası Yapılışı

malzemeler

3 çorba kaşığı ayçiçek yağı
2 adet orta boy patlıcan
125 gram margarin
15 su bardağı un
75 su bardağı et suyu
1 çay bardağı kabukları soyulmuş badem içi
½ limonun suyu
tuz

Yapılışı

Patlıcanları tamamen soyup ortasından yarın ve bir tencereye koyun içine limon suyu tuz patlıcanları kapatacak kadar su koyup 10 dakika pişirin

Bir tencerenin içine margarini unu koyup çırpma teli ile ağır ağır karıştırarak un renk değiştirinceye kadar pişirin

Pişen patlıcanları unun içine koyup 1 dakika karıştırın ve et suyunu koyup kaynamaya bırakın Patlıcanlar püre gibi olsun Tel süzgeçten süzdürüp tadını kontrol edin Bademleri ayçiçeği yağında kızartıp çorbanın üzerine koyarak servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla