Yalnız Mesajı Göster

Sarımsak Çorbası Tarifi-Sarımsak Çorbası Yapılışı

Eski 08-25-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Sarımsak Çorbası Tarifi-Sarımsak Çorbası Yapılışı





Sarımsak Çorbası Tarifi-Sarımsak Çorbası Yapılışı

6 kişilik Gerekli malzeme:
20 diş taze sarmısak
2 su bardağı süt
3 çorba kaşığı tereyağı
3 çorba kaşığı un
2 su bardağı su
3 su bardağı tavuk suyu
1 çorba kaşığı sirke
2 yumurta sarısı
1 tutam kekik
1 çorba kaşığı kıyılmış maydanoz
Birkaç adet taze soğan sapı
15 su bardağı taze krema
2 dilim kepekli tost ekmeği
2 çorba kaşığı gravyer peynir rendesi
Tuz
Karabiber

Temizlenmiş sarımsakları 1 su bardağı kaynar tuzlu suda 5 dakika bekletin Süzüp tekrar 1 bardak kaynar suda sarımsakları 5 dakika daha bekletin Suyunu süzüp bu kez kaynamakta olan süte ilave ederek 5 dakika pişirin
Sarımsakları delikli kepçe ile alın Tavaya koyarak tereyağında kısık ateşte pembeleştirin Un ilave edin ve sürekli karıştırarak 1 dakika kavurun Ayrı bir yerde kaynattığınız tavuk suyunu azar azar dökerek ilave edin
Sirkeyi ekleyin ve karıştırarak pişirmeyi sürdürün Tuz ve biber ekin Çorba koyulaşmaya başlayınca ateşten alıp mikserle çırpın Tekrar ateşe koyun ve birkaç dakika daha pişirin Ateşten aldıktan sonra krema ile çırpılmış yumurta sarılarını azar azar dökerek ve devamlı karıştırarak ilave edin
Ekmek dilimlerinin kabuklu kısımlarını keskin bir bıçakla kesip küp şeklinde doğrayın Yağlanmış teflon tavada hafifçe kavurun Kapalı bir kasede sıcak olarak muhafaza edin Peynir maydanoz kıyılmış taze soğan ve kekik ilave edin Ekmek küpleri eşliğinde servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla