Konu
:
Kefal Çorbası Tarifi-Kefal Çorbası Yapılışı
Yalnız Mesajı Göster
Kefal Çorbası Tarifi-Kefal Çorbası Yapılışı
08-25-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Kefal Çorbası Tarifi-Kefal Çorbası Yapılışı
Kefal Çorbası Tarifi-Kefal Çorbası Yapılışı
Malzemeler:
1 Adet kefal balığı
1 Adet havuç
1 Adet patates
1 Adet kereviz
4-5 Adet defne yaprağı
1 Çorba kaşığı salça
1 Demet maydanoz
1 Adet limon
2 Çorba kaşığı un (tepeleme)
1-2 Çorba kaşığı tereyağı veya margarin
1 Adet soğan
Tuz
Hazırlanışı:
Tencereye yağı alıp
eritin
Soğanı yemeklik doğrayıp
ilave edin
Soğanlar pembeleşene dek kavurun
Patates
havuç ve kerevizin kabuklarını soyup
fındık iriliğinde doğrayın
Sebzeleri de tencereye aktarıp
ara sıra karıştırarak sote edin
Sebzeler yumuşamaya başlayınca tencereye yeterince su
salça ve tuz ilave edin
Kefalin kafasını ve iç organlarını temizleyip
özenle yıkayın
2 santim eninde yuvarlak dilimler halinde kesin
(bel kemiğini çıkarmadan)
Tencereye iri doğradığınız balık parçalarını da ilave ederek ağır ateşte balıklar ve sebzeler yumuşayana dek pişirip
tencereyi ateşten alın
Çorbanın suyunu delikli süzgeçten geçirin
(sebzeler tadını balığa verdiği için sebzelerin posalı kısmını kullanmaya gerek kalmaz)
Tereyağını eritip
unu ilave edin
Un sararana dek kavurun
1 Kepçe çorbanın suyundan ilave edip
unubulamaç haline getirip
tencereye aktarın
1 Taşım kaynattıktan sonra ateşten indirin
Tabaklara birer dilim kefal koyup
üzerine çorbanın suyundan bir kepçe gezdirin
Limon sıkarak servis yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul