Konu
:
Paça Çorbası Terbiyeli (4 Kişilik)
Yalnız Mesajı Göster
Paça Çorbası Terbiyeli (4 Kişilik)
08-25-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Paça Çorbası Terbiyeli (4 Kişilik)
MALZEMELER
8 Keçi yada Koyun Paçası (temizlenmiş)
6 Su Bardağı Su
1 Orta Boy Soğan (kabuğu soyulup
bütün bırakılmış)
2 Diş Sarmısak
1 Çay Kaşığı Tuz
2 Çorba Kaşığı Rafine Yağ
1 Çay Kaşığı Kırmızıbiber
Terbivesi:
1/6 Su Bardağı Limon Suyu
2 Yumurtanın Sarısı
1 Çorba Kaşığı Su
HAZIRLANIŞI
Alışılmış paça çorbasına yumurtalı
limonlu terbiye katılmasıyla hazırlanan terbiyeli paça çorbasının
kış mevsiminde başlangıç yemeği olarak yada içki sofralarının sonunda servis edebilirsiniz
Önce
paçaların üstündeki kılları hafif ateşte ütüleyiniz
Ütülenmiş paçaları bol suda yıkayınız
Büyük boy bir tencereye paçaları
suyu
soğanı
sarmısağı ve tuzu koyup
orta ateşte bir taşım kaynatınız
(Bir delikli kepçeyle üstte biriken köpükleri alıp atınız
) Tencerenin kapağını kapatıp
çorbayı 4 saat pişiriniz
Terbiyeyi hazırlamak için
genişçe bir tencereye su doldurup kaynatınız
Üstüne küçük bir kase oturtup
içine yumurta sarılarını
limon suyunu ve 1 çorba kaşığı suyu koyunuz
Yumurta teli ile 2 dakika çırpınız
Kaynayan paça çorbasından iki su bardağı alıp
terbiyeye iyice karıştırınız
Tencereyi ateşten alıp
kaseyi içinden çıkararak
içindeki terbiyeyi kaynayan çorba tenceresine katınız
Bir kez karıştırıp
çorba tenceresini ateşten alınız
Çorbayı ısıtılmış bir servis kasesine boşaltıp servis ediniz
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul