Yalnız Mesajı Göster

Kafkas Çorbası Tarifi-Kafkas Çorbası Yapılışı

Eski 08-25-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Kafkas Çorbası Tarifi-Kafkas Çorbası Yapılışı





Kafkas Çorbası Tarifi-Kafkas Çorbası Yapılışı

Hazırlama süresi : 35dk
Servis : 8 kişi

MALZEMESİ
1 adet havuç
2 dal pırasa
2 adet küçük pancar
1 adet küçük boy kereviz
1 adet kuru soğan
4 yaprak beyaz lahana
2 su bardağı su ya da et suyu
1 kahve fincanı arpa şehriye
1 su bardağı süt
2 tatlı kaşığı tereyağı
2 adet yumurtanın sarısı
1 çay kaşığı tuz karabiber

TARİF
Pırasa lahana havuç pancar ve kerevizi ayıklayıp yıkayın İnce ince doğrayarak bir kenara alın

Çorba tenceresine küp küp doğranmış kuru soğan ile tereyağını koyun ve karıştırarak soğanı pembeleştirin Üzerine ayıkladığınız sebzeleri ekleyin Birkaç sefer karıştırarak hafifçe kavurun 6 su ardağı su ya da et suyunu koyup tekrar karıştırın 15 dakika kadar pişirip tuzunu karabiberini ve şehriyesini ekleyin Sebzeler pişince bir kasede yumurta sarılarıyla sütü iyice çırpın Çorba suyundan da katarak bu karışımı ılıtın Sürekli karıştırarak çorbaya katın Bir taşım daha kaynatıp ocaktan alın

Alıntı Yaparak Cevapla