Konu
:
Arpa Şehriye Çorbası Tarifi(Resimli Anlatım)
Yalnız Mesajı Göster
Arpa Şehriye Çorbası Tarifi(Resimli Anlatım)
08-25-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Arpa Şehriye Çorbası Tarifi(Resimli Anlatım)
Üstünde buharı tüten Şehriye çorbamız için önce malzemeleri hazırlayalım
BİRİNCİ AŞAMA
Malzemeler:
4 orta boy domates
1 yemek kaşığı tereyağ
5 su bardağı kaynar su
1 çay bardağından biraz az arpa şehriye
1 çay kaşığı tuz
2 çay kaşığı nane
2
AŞAMA
Çaydanlığa veya su ısıtıcınıza içme suyunuzdan 5 su bardağı su doldurun
Kaynamasını sağlayın
Diğer tarafta domatesleri ortadan ikiye bölün
Domatesin iç kısmından başlayarak rendeleyin
Kabuklarını rendelemek isteyip istememek tamamen tercihinize kalmıştır
3
AŞAMA
Suyunuz kaynadı domatesler hazır yağınızıda hazır ettiniz
4
AŞAMA
Orta büyüklükteki ocağınızı yakın
Tencerenizi üstüne yerleştirin
Domates rendesini ve tereyağını aynı anda tencereye koyun
5
AŞAMA
Tereyağ eriyinceye kadar domates ve yağı karıştırın
3-4 dakika kaynamasını sağlayın
Ara ara karıştırmaya devam edin
6
AŞAMA
Hafif hafif fok fok fok sesleri çıkaran domates ve yağın üstüne yavaşça kaynamış olan 5 su bardağı suyu boşaltın
Karıştırın
7
AŞAMA
Su sıcak olduğundan tencereye ekleyip karıştırdığınızda tencerenin içindekiler kaynamaya başlayacaktır
Hemen hazırlamış olduğumuz arpa şehriyeyi tencereye ekliyoruz
Bir taraftan kepçemizle karıştırmaya devam ediyoruz
Bu sırada tuzunu ekliyoruz
ve 5-6 dakika pişmesi için kapağı açık vaziyetde bırakıyoruz
Ara ara karıştırmayı ihmal etmeyin
Çorbayı ocaktan indirmeden önce kaşık yardımıyla şehriyeninde içinde bulunduğu bir kaşık çorbanın tadına bakın
Şehriyelerin yumşayıp şişmiş olması lazım
Eğer uygundur derseniz altını kapatın
Eğer hala sertlik varsa 1-2 dakika daha kaynatın
8
AŞAMA
Tabaklara koyduğunuz çorbanın üstüne nane ekleyerek servis yapın
Afiyet olsun
Alıntı
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul