Konu
:
Alman Usulü Patates Çorbası Tarifi-Alman Usulü Patates Çorbası Yapılışı
Yalnız Mesajı Göster
Alman Usulü Patates Çorbası Tarifi-Alman Usulü Patates Çorbası Yapılışı
08-25-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Alman Usulü Patates Çorbası Tarifi-Alman Usulü Patates Çorbası Yapılışı
Alman Usulü Patates Çorbası Tarifi-Alman Usulü Patates Çorbası Yapılışı
Malzemeler
• 5 adet patates
• 3 yemek kaşığı sıvı margarin
• 3 adet pırasa
• 6 su bardağı et suyu (2 adet tavuk bulyon=1 paket tavuk toz bulyon)
• 1 adet kuru soğan
• 1 tatlı kaşığı kırmızı pul biber
• Tuz?karabiber
Tarif
Patateslerin kabuklarını soyduktan sonra kuş başı doğrayıp
hava ile temas ettiklerinde kararmamaları için su dolu bir kasenin içinde bekletiniz
Pırasaları ayıklayıp
bir parmak kalınlığında halkalar halinde doğrayınız
Kuru soğanın kabuklarını ayıklayıp
piyazlık doğrayınız
Derin bir tencerenin içinde sıvı Smargarini kızdırıp
içine piyazlık doğranmış kuru soğanları ilave edip
kuru soğanlar pembeleşinceye kadar kavurunuz
Kuru soğanlar pembeleşince içine doğranmış pırasaları ekleyip
sote etmeye devam ediniz
En son olarak içine suyunu süzdüğünüz kuşbaşı patatesleri
et suyunu
tuz- karabiberi ilave edip
sebzeler yumuşayıncaya kadar kaynatınız
Pişen çorbayı mikserden çekerek püre haline getirip
servis tabağına alınız
Çorbanın üzerine kırmızı pul biber serpip
sıcak olarak servis ediniz
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul