Konu
:
Otlu Ekmek Çorbası Tarifi-Otlu Ekmek Çorbası Yapılışı
Yalnız Mesajı Göster
Otlu Ekmek Çorbası Tarifi-Otlu Ekmek Çorbası Yapılışı
08-25-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Otlu Ekmek Çorbası Tarifi-Otlu Ekmek Çorbası Yapılışı
Otlu Ekmek Çorbası Tarifi-Otlu Ekmek Çorbası Yapılışı
Malzemeler
9 dilim tost ekmeği
4 soğan
2 yemek kaşığı margarin
1 tatlı kaşığı pulbiber
1 su bardağı beyaz şarap
6 su bardağı et suyu
Tuz
karabiber
Muskad cevizi
3 domates
1 demet taze soğan
1 demet maydanoz
1 demet frenk maydanozu
2 yumurta sarısı
1 su bardağı krema
Yapılışı
Öncelikle ekmekleri tost makinesinde hafiçe kızartın
Ardından margarini eritip içine soğanları atın ve kırmızı pulbiberi de ekleyip
soğanları iyice pembeleştirin
Şarap ve et suyunu tencereye katıp
muskat
tuz ve karabiberle bir süre karıştırın
Ekmeklerin 1/3ünü dörde bölüp tencereye koyun ve çorbayı düşük ısıda 15 dakika kadar kaynatın
Bu esnada domateslerin kabuklarını soyun
çekirdeklerini çıkarın ve çok küçük doğrayın
Daha sonra taze soğan
maydanoz ve frenk maydanozunu ince ince kıyın ve çorbanın içine atıp 2 dakika kaynatın
Diğer yanda ise yumurta sarısını krema ile çırpın ve bu karışımı çorbaya kısık ateşte yavaş yavaş karıştırarak ekleyin
Çorba koyulaşana dek kaynatın
Kaynar kaynamaz tencereyi hemen ocaktan alın
Son olarak domates parçalarını çorbaya ekleyin ve içinde erimesini bekleyin
Geri kalan ekmek parçalarını da küp şeklinde kesip çorbaya katın
Servis yapmadan evvel bir kez daha tuz ve karabiber ayarlamasını yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul