Konu
:
Şeşamadi Tarifi Şeşamadi Yapılışı
Yalnız Mesajı Göster
Şeşamadi Tarifi Şeşamadi Yapılışı
08-25-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Şeşamadi Tarifi Şeşamadi Yapılışı
Şeşamadi Tarifi -Şeşamadi Yapılışı
300g kırmızı kuru barbunya
2 orta boy kuru soğan
1 diş sarımsak
1 çorba kaşığı un
2 adet domates
1 çorba kaşığı biber salçası
1 orta boy patates
1 orta boy havuç
1 çorba kaşığı kuru nane
1/4 su bardağı tel şehriye
Defne yaprağı
Dilerseniz 1 çorba kaşığı kereviz yaprağı
tuz-karabiber
zeytinyağ
Tarifi:
Akşamdan barbunyayı ıslatın (biz sabahtan kaynar suda 1
5 saat beklettik)
Barbunyayı kaynatın ve kaynamaya başlayınca
ilk suyunu dökün
sonra bir daha yaklaşık 1lt su (dilerseniz et suyu) koyarak pişene kadar kaynatın
Başka bir tencerede
incecik doğradığınız soğanları yağda (biz bir çorba kaşığı zeytinyağ kullandık) çevirin
Soğanlar hafif pembeleşince 1 çorba kaşığı biber salçasını ekleyin
2-3 çevirin
Domatesleri küçük doğrayıp ekleyin
yine 2-3 dak çevirin
Kaynatılmış barbunyayı suyuyla beraber soğan-domates karışımına ekleyin
defne yaprağını ve ağız tadınıza göre tuz-karabiberi ekleyin
Su kaynamaya başlayınca
küp küp doğradığınız patates ve havucu ekleyin
Patates ve havuç pişince
tel şehriyeyi ekleyin
Tel şehriyeler de pişince (yaklaşık 5 dakika içinde) nane
kereviz yaprağı ve ezilmiş sarımsağı ekleyin
karıştırın
Dilerseniz
bu baharat karışımına bir de kırmızı pul biber ekleyip
1 kaşık zeytinyağında 2-3 dakika çevirip öylece çorbaya ekleyebilirsiniz
Hatta kilo-kolestrol derdi olmayan bunu tereyağında yapar!
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul