Yalnız Mesajı Göster

İrmikli Yoğurt Çorbası Tarifi-İrmikli Yoğurt Çorbası Yapılışı

Eski 08-25-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

İrmikli Yoğurt Çorbası Tarifi-İrmikli Yoğurt Çorbası Yapılışı





İrmikli Yoğurt Çorbası Tarifi-İrmikli Yoğurt Çorbası Yapılışı

Malzemeler

250 gr kemikli et
1 soğan
1 kereviz
2-3 dal maydanoz
2 kahve fincanı irmik
6 su bardağı su
1 yumurta
1 su bardağı yoğurt
1 çorba kaşığı margarin
1 çay kaşığı nane
Tuz karabiber kırmızı tozbiber
Yapılışı

Soğan ve kerevizi soyup 2-3 parçaya kesin Kemikli eti tencereye alıp 6 bardak su soğan kereviz ve maydanozu ilave edin Kısık ateşte kapağı açık olarak kaynatın Çorbanın yüzeyinde biriken köpükleri kevgirle alın Kapağını kapatıp etler yumuşayıncaya kadar pişirin Eti bir tabağa alın
Çorbayı süzgeçten geçirip ayrı bir tencereye alın Orta ateşte kaynayıncaya kadar pişirin İrmiği serpip karıştırın Tuz ve karabiber ekleyin Etleri kemiklerinden tel tel ayırın ve çorBaya ekleyin
Yoğurt yumurta ve 1 kepçe çorba suyunu bir kasede çırpın kaynamakta olan çorbaya sürekli karıştırarak ilave edin 5 dakika daha kaynatıp ateşten alın

Alıntı Yaparak Cevapla