Yalnız Mesajı Göster

Ekşi Aşı Tarifi-Ekşi Aşı Yapılışı

Eski 08-25-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Ekşi Aşı Tarifi-Ekşi Aşı Yapılışı





Ekşi Aşı Tarifi-Ekşi Aşı Yapılışı

EKSi ASI
kabak) 1 kg domates 15 yemek kaşığı margarin 1 baş soğan 2-3 diş sarımsak 1 tatlı kaşığı şeker 2 yemek kaşığı un 1 çay kaşığı salça 1 yemek kaşığı nar ekşisi 1 yemek kaşığı tuz 1 yemek kaşığı nane

YAPILIŞI

Soğan ve sarımsak yağda sarartılıp kabuklarını soyulup ve doğranmış patlıcan ilave edilerek hepsi birlikte ateşte öldürülür Domatesin kabuğu soyulup bir bardak suda eritilen un ve nar ekşisiyle süzgeçten geçirilir Şeker tuz ve 4 bardak su ilave edilerek bütün malzemeyle beraber pişmeye bırakılır Not: Arzu edilirse karpuz suyu ve üzüm suyu kullanılabilir Köftesi: Yukarıda tarif edilen oruk köftesinde ceviz büyüklüğünde parçalar koparılıp içi parmakla oyularak mekik şekli verilir İç yağı (margarin) makinede püre haline getirilerek tuz ve nane ilavesiyle oyulan oruk köftelerinin (normal şam oruğundan daha küçük) içine azar azar konup ağzı kapatılır Kaynayan çorba suyunun içine atılıp pişinceye kadar kaynatılır

Alıntı Yaparak Cevapla