Konu
:
Ekşi Aşı Tarifi-Ekşi Aşı Yapılışı
Yalnız Mesajı Göster
Ekşi Aşı Tarifi-Ekşi Aşı Yapılışı
08-25-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Ekşi Aşı Tarifi-Ekşi Aşı Yapılışı
Ekşi Aşı Tarifi-Ekşi Aşı Yapılışı
EKSi ASI
kabak) 1 kg domates 1
5 yemek kaşığı margarin 1 baş soğan 2-3 diş sarımsak 1 tatlı kaşığı şeker 2 yemek kaşığı un 1 çay kaşığı salça 1 yemek kaşığı nar ekşisi 1 yemek kaşığı tuz 1 yemek kaşığı nane
YAPILIŞI
Soğan ve sarımsak yağda sarartılıp kabuklarını soyulup ve doğranmış patlıcan ilave edilerek hepsi birlikte ateşte öldürülür
Domatesin kabuğu soyulup
bir bardak suda eritilen un ve nar ekşisiyle süzgeçten geçirilir
Şeker tuz ve 4 bardak su ilave edilerek bütün malzemeyle beraber pişmeye bırakılır
Not: Arzu edilirse karpuz suyu ve üzüm suyu kullanılabilir
Köftesi: Yukarıda tarif edilen oruk köftesinde ceviz büyüklüğünde parçalar koparılıp içi parmakla oyularak mekik şekli verilir
İç yağı (margarin) makinede püre haline getirilerek
tuz ve nane ilavesiyle oyulan oruk köftelerinin (normal
şam oruğundan daha küçük) içine azar azar konup ağzı kapatılır
Kaynayan çorba suyunun içine atılıp pişinceye kadar kaynatılır
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul