Konu
:
Saray Usulü Gerdan Çorbası Tarifi-Saray Usulü Gerdan Çorbası Yapılışı
Yalnız Mesajı Göster
Saray Usulü Gerdan Çorbası Tarifi-Saray Usulü Gerdan Çorbası Yapılışı
08-25-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Saray Usulü Gerdan Çorbası Tarifi-Saray Usulü Gerdan Çorbası Yapılışı
Saray Usulü Gerdan Çorbası Nasıl Yapılır?-Saray Usulü Gerdan Çorbası Tarifi-Saray Usulü Gerdan Çorbası Yapılışı
Malzemeler;
*4-5 adet gerdan parçası
*2 çorba kaşığı zeytinyağı veya mısırözü yağı
*3 çorba kaşığı un
*2 diş dövülmüş sarmısak ( arzuya göre artırılabilir)
*1/2 çay bardağı sirke
*Tuz
karabiber
Hazırlanışı;
1
Gerdan parçalarını yıkayın
Üstünü geçecek kadar su koyup güzelce pişirin
2
Pişen gerdanları sudan çıkarıp
etli kısımlarını ayırın ve didikleyin
3
Gerdanın piştiği suyu
mutfakta kullandığınız bir tülbentten geçirerek süzün
(çok ufak kemik parçalarını ayıklamak için )
4
Yağı bir tencereye alın ve unu ekleyip
unun kokusu hafif çıkıncaya kadar kavurun
5
Süzdüğünüz et suyunu unun üstüne dökün ve unun topaklanmaması için devamlı karıştırın
6
Didiklediğiniz etleride ilave edin ve 5 dakika kadar kaynatın
( Suyu azalmışsa kaynamış sıcak su ekleyebilirisiniz )
7
Tuzunu ve karabiberini ekleyin
8
Dövülmüş sarmısak ve sirkeyi birbirine karıştırın ve servisten hemen önce çorbaya katarak iyice karışmasını sağlayın
9
İnce doğradığınız maydanozlarıda ekleyip çorbayı servis yapın
Afiyet olsun
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul