Yalnız Mesajı Göster

Saray Usulü Gerdan Çorbası Tarifi-Saray Usulü Gerdan Çorbası Yapılışı

Eski 08-25-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Saray Usulü Gerdan Çorbası Tarifi-Saray Usulü Gerdan Çorbası Yapılışı





Saray Usulü Gerdan Çorbası Nasıl Yapılır?-Saray Usulü Gerdan Çorbası Tarifi-Saray Usulü Gerdan Çorbası Yapılışı



Malzemeler;
*4-5 adet gerdan parçası
*2 çorba kaşığı zeytinyağı veya mısırözü yağı
*3 çorba kaşığı un
*2 diş dövülmüş sarmısak ( arzuya göre artırılabilir)
*1/2 çay bardağı sirke
*Tuz karabiber

Hazırlanışı;

1Gerdan parçalarını yıkayın Üstünü geçecek kadar su koyup güzelce pişirin
2Pişen gerdanları sudan çıkarıp etli kısımlarını ayırın ve didikleyin
3Gerdanın piştiği suyu mutfakta kullandığınız bir tülbentten geçirerek süzün (çok ufak kemik parçalarını ayıklamak için )
4Yağı bir tencereye alın ve unu ekleyip unun kokusu hafif çıkıncaya kadar kavurun
5Süzdüğünüz et suyunu unun üstüne dökün ve unun topaklanmaması için devamlı karıştırın
6Didiklediğiniz etleride ilave edin ve 5 dakika kadar kaynatın( Suyu azalmışsa kaynamış sıcak su ekleyebilirisiniz )
7Tuzunu ve karabiberini ekleyin
8Dövülmüş sarmısak ve sirkeyi birbirine karıştırın ve servisten hemen önce çorbaya katarak iyice karışmasını sağlayın
9İnce doğradığınız maydanozlarıda ekleyip çorbayı servis yapın Afiyet olsun

Alıntı Yaparak Cevapla