Konu
:
Arap Çorbası Tarifi-Arap Çorbası Yapılışı
Yalnız Mesajı Göster
Arap Çorbası Tarifi-Arap Çorbası Yapılışı
08-25-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Arap Çorbası Tarifi-Arap Çorbası Yapılışı
Arap Çorbası Tarifi-Arap Çorbası Yapılışı
MALZEMESİ:
1 kg
yağlı koyun eti
1 baş iri soğan
2 iri domates
1 su bardağı kuru fasulye
1 su bardağı nohut
1 çay bardağı erişte
5 diş sarmısak
1 cay bardağı sıvıyağ
8 bardak su
Yeterince tuz
maydanoz
kırmızı ve karabiber
YAPILIŞI:
Kuru fasulye ile nohutu temizleyip ayıkladıktan sonra
bir gün öncesinden suya bırakıp ıslatınız
Bir tencerede sıvıyağ içinde kuşbaşı koyun etini hafifçe pembeleşinceye kadar kavurunuz
Küçük küçük doğradığınız soğanları ete katınız
Etle birlikte kavurunuz
Kabuğu soyulmuş domatesleri içine rendeleyiniz
Tekrar karıştırıp suyunu (soğuk) dökünüz
İnce ince doğradığınız sarımsakları
tuzu
biberi ekip karıştırınız
Nohut ve fasulyeleri sudan çıkarıp
süzdükten sonra çorbaya ilave ediniz
En son erişteleri ekleyiniz
Yarım saat daha makarnalarla birlikte pişiriniz
Su eksllirse bu ara
sıcak su İlave ediniz
Et iyice yumuşa-yınca
nohut ve fasulyeler de pişince ateşten indiriniz
Sıcak sıcak üzerine maydanoz serperek ikram ediniz
Not: Bu çorba et veya kemik suyuyla da pişirilir
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul