Konu
:
İrmik Çorbası Tarifi-İrmik Çorbası Yapılışı
Yalnız Mesajı Göster
İrmik Çorbası Tarifi-İrmik Çorbası Yapılışı
08-25-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
İrmik Çorbası Tarifi-İrmik Çorbası Yapılışı
İrmik Çorbası Tarifi-İrmik Çorbası Yapılışı
Malzemeler ;
ÇORBA İÇİN
6 su bardağı Hindi Suyu
2 su bardağı Süt
150 gr Hindi Eti (didiklenmiş)
½ su bardağı İrmik (100 gr)
10 adet Taze Nane Yaprağı
5 adet Taze Soğan (yeşil kısmı)
2 adet orta boy Domates
Tuz
Kara Biber
HİNDİ ETİ ELDE ETMEK İÇİN
1 adet Hindi Butu
10 bardak su
1 adet Kuru Soğan
arzuya göre baharat (defne yaprağı
tane karabiber
maydanoz
kekik vb)
Kemikli bir hindi budunu 2
5 lt su ile büyük bir tencerede
kuru soğan ve baharatlarla lezzetlendirerek
1 saat kısık ateşte kaynatın
Budu ayırın
didikleyin ve suyunu süzün
yapılışı
6 su bardağı hindi suyunu ve 2 su bardağı sütü
derin bir tencereye koyun
kısık ateşte kaynatmaya başlayın
İrmiği
hindi suyu ve sütü karışıma azar azar ve devamlı karıştırarak yedirin
İrmiğin tamamını koyduktan sonra birkaç dakika daha corbayı karıştırmaya devam edin
Çorbaya küçük doğranmış domatesleri ilave edip
tuz ve karabiberle lezzetlendirin
Didiklenmiş hindi etlerini de ekleyerek 20 dk
daha pişirin
Tencereyi ateşten alın
Çorbanıza taze soğan ve kıyılmış taze naneyi de ilave edip
birkaç dakika bekledikten sonra servis yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul