Yalnız Mesajı Göster

Körili Şalgam Çorbası Tarifi-Körili Şalgam Çorbası Yapılışı

Eski 08-25-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Körili Şalgam Çorbası Tarifi-Körili Şalgam Çorbası Yapılışı





Körili Şalgam Çorbası Tarifi-Körili şalgam Çorbası Yapılışı

Malzemeler
500 gr küçük şalgam
Tuz
25 gr margarin veya tereyağı
1 küçük soğan iyice rendelenmiş
2 çay kaşığı
köri
600 ml
tavuk suyu
1 çay kaşığı şeker
yarım limonun suyu
Taze öğütülmüş
karabiber
150 ml krema
1 yemek kaşığı ince kıyılmış
maydanoz (Süslemek için)
Yapilisı

Şalgamları tuzlu kaynar suya atarak 3 dakika haşlayıp süzün
Bir tencerede margarini eritip soğanla birlikte şalgamları ekleyin Tencerenin kapağım kapatıp ağır ateşte 5 dak pişirin (Arada sırada tencereyi sebzelerin birbirine yapışmaması için sallayın)
Köriyi ve tavuk suyunu ekleyin Şekeri ve limon suyunu katıp tuz ve biberini ilave edin Tencerenin kapağını kapatıp
ağır ateşte şalgamlar yumuşayıncaya kadar 10 dak pişirin
Şalgamları bir süzgeçten ezerek geçirin veya soğuttuktan sonra blendar'da püre haline getirin
Şalgam püresini tekrar tencereye aktarıp iyice ısıtın Kaselere koyduktan sonra herbirine kremayı ilave edip karıştırın ve maydanozla süsleyin

Alıntı Yaparak Cevapla