Yalnız Mesajı Göster

Ezogelin Çorbası Tarifi-Ezogelin Çorbası Yapılışı

Eski 08-25-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Ezogelin Çorbası Tarifi-Ezogelin Çorbası Yapılışı





Ezogelin Çorbası Tarifi-Ezogelin Çorbası Yapılışı



Ezogelin çorbası
KAÇ KİŞİLİK: 6
HAZIRLAMA SÜRESİ: 10 dk
PİŞME SÜRESİ: 30 dk
Malzemeler:


15 çay bardağı kırmızı mercimek

Yarım çay bardağı baldo pirinç

1 kahve fincanı pilavlık bulgur

1 çorba kaşığı un

50 gr margarin

2 çorba kaşığı domates salçası

8 su bardağı et suyu

Pulbiber nane

Tuz

Hazırlanışı:
* Kırk gr margarini derin bir tencereye alıp kısık ateşte eritin Unu ilave edip tahta bir kaşıkla karıştırarak kavurun

* Salçayı 2 kaşık suyla sulandırıp una ilave edin Et suyunu azar azar yedirerek ekleyip kaynayıncaya kadar pişirin

* Mercimek pirinç ve bulguru ayıklayıp yıkayın Kaynamakta olan et suyuna ilave edin Tuz serpip mercimek pirinç ve bulgur yumuşayıncaya kadar pişirin

* Kalan margarini bir tavada eritin Pulbiber ve naneyi ilave edip kavurun Çorbanın üzerine gezdirip sıcak olarak servis yapın

SICAK SUNUM
İftar sofrasında çorbayı porselen çorba tenceresinde servis yapın Kapaklı olduğu için çorbanızı sıcak olarak muhafaza edecektir Yemek takımlarınızın bir parçası olan porselen çorba kasesi sayesinde hem sofradan kalkmadan çorba servisini yapabilir
hem de sofranıza hoş bir sıcaklık katabilirsiniz

Alıntı Yaparak Cevapla