Konu
:
Antakya Sürk Peynirli Bezelye Çorbası Tarifi
Yalnız Mesajı Göster
Antakya Sürk Peynirli Bezelye Çorbası Tarifi
08-25-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Antakya Sürk Peynirli Bezelye Çorbası Tarifi
Antakya Sürk Peynirli Bezelye Çorbası Tarifi
Antakya Sürk Peynirli Bezelye Çorbası
Antakya Sürk Peynirli Bezelye Çorbası resimli
Antakya Sürk Peynirli Bezelye Çorbası tarifi
900 gram ayıklanmış bezelye
1 demet taze soğan
1 adet patates
850 ml tavuk veya sebze suyu
1 diş kıyılmış sarmısak
1 çorba kaşığı limon suyu
6 çorba kaşığı krema
1 tutam tozşeker
4 çorba kaşığı kıyılmış nane
Tuz
taze çekilmiş karabiber
250 gram Antakya sürk peyniri
Taze soğanı temizleyip iri parçalar halinde kıyın
Patatesi soyun
Tavuk suyu (veya sebze suyu)
patates
sarmısak
bezelye ve taze soğanı tencereye alıp 20 dakika kaynatın
Karışımdan iki çorba kaşığını kenara ayırın
Kalanı robottan geçirin ve tekrar tencereye alın
Üzerine 4 çorba kaşığı krema
limon suyu
tozşeker
tuz ve karabiber ekleyip bir taşım kaynatın
Tencereyi ocaktan alın
Ayırdığınız bezelyeli karışım ve naneyi ilave edin
Çorbayı servis kaselerine paylaştırın
Üzerlerine kalan 2 çorba kaşığı kremayı damla şekli oluşturacak şekilde dökün
Küçük küpler halinde doğranmış sürk peynirleri ile sıcak ya da soğuk olarak servis yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul