Yalnız Mesajı Göster

Şişperek Çorbası Tarifi

Eski 08-25-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Şişperek Çorbası Tarifi





Hatay yöresine özgü mantıya benzer bir yemek



Şişperek Çorbası Malzemeleri:

• 1 çay bardağı pilavlık bulgur
• 500 gr un
• 2 küçük bağ soğan
• 250 gr kıyma
• yarım bağ maydanoz
• Tuz
• Kırmızı pul biber karabiber az kimyon
• 3 yemek kaşığı pirinç
• 2 kase tuzlu yoğurt

İç Mantının Hazırlanışı:

1 Kıyma ince kıyılmış soğan ile kavrulduktan sonra maydanoz tuz baharatı ilave edilip soğuduktan sonra kullamlmaya hazırdır
2 Un tuz ve su ile hamur yapılır 30 dakika dinlendirilir ve yufka olarak açılır
3 Açılan yufkalar küçük kareler halinde kesilir
4 İçlerine iç paylaştırılıp mantı gibi kapatılıp bir tepsiye dizilir 180°C fırında 15-18 dakika hafif kızartılır

Şişperek Çorbası Yapılışı:

1 5 su bardağı su tuzlu yoğurt ve pirinç çorba kıvamına gelene kadar pişirilir
2 Fırından alman şişperekler bu çorbaya eklenerek 3-5 dakika daha kaynatılır Üzerine kuru nane serpilir ve sıcak servis yapılır


Alıntı

Alıntı Yaparak Cevapla