Konu
:
Şişperek Çorbası Tarifi
Yalnız Mesajı Göster
Şişperek Çorbası Tarifi
08-25-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Şişperek Çorbası Tarifi
Hatay yöresine özgü
mantıya benzer bir yemek
Şişperek Çorbası Malzemeleri:
• 1 çay bardağı pilavlık bulgur
• 500 gr un
• 2 küçük bağ soğan
• 250 gr kıyma
• yarım bağ maydanoz
• Tuz
• Kırmızı pul biber
karabiber
az kimyon
• 3 yemek kaşığı pirinç
• 2 kase tuzlu yoğurt
İç Mantının Hazırlanışı:
1
Kıyma
ince kıyılmış soğan ile kavrulduktan sonra maydanoz
tuz
baharatı ilave edilip soğuduktan sonra kullamlmaya hazırdır
2
Un
tuz ve su ile hamur yapılır
30 dakika dinlendirilir ve yufka olarak açılır
3
Açılan yufkalar küçük kareler halinde kesilir
4
İçlerine iç paylaştırılıp mantı gibi kapatılıp bir tepsiye dizilir
180°C fırında 15-18 dakika hafif kızartılır
Şişperek Çorbası Yapılışı:
1
5 su bardağı su
tuzlu yoğurt
ve pirinç çorba kıvamına gelene kadar pişirilir
2
Fırından alman şişperekler bu çorbaya eklenerek 3-5 dakika daha kaynatılır
Üzerine kuru nane serpilir ve sıcak servis yapılır
Alıntı
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul