Yalnız Mesajı Göster

İspanaklı Somon Güveç Tarifi-İspanaklı Somon Güveç Yapılışı

Eski 08-25-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

İspanaklı Somon Güveç Tarifi-İspanaklı Somon Güveç Yapılışı





Ispanaklı Somon Güveç Tarifi-Ispanaklı Somon Güveç Yapılışı

Malzemeler :

200 gr Somon Balığı Filetosu
200 gr Ispanak
200 gr Krema
2 yemek kaşığı Zeytinyağ
3 yaprak Jelatin
Sos için tekrar 200 gr Krema
2 adet Limon
Tuz Karabiber

Hazırlanışı :

Yıkanmış ve ayıklanmış ıspanakları ince ince kıyın Zeytinyağında hafifçe öldürün Pişen ıspanaklarla somon balığı filetolarını birlikte mikserden geçirin
Kremayı da mikserde çırpıp şanti haline getirin Bu şantiden 2 kaşık alıp bir tencerede hafifçe ısıtın Buna önceden soğuk suda bırakılmış ve sonra suyu sıkılmış jelatin yapraklarını katın
Önce bu sıvıyı sonra da geri kalan şantiyi ıspanak somon püresine ekleyin Tuz karabiber ekleyin Güveç ya da Cam bir tepsiye püreyi dökün Buzdolabına koyun 2-3 saat bekletin
Servisi yaparken dilim dilim kesilir Yanına krema ve limon dilimleri konur

Alıntı Yaparak Cevapla