Yalnız Mesajı Göster

Midye Salması Tarifi

Eski 08-25-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Midye Salması Tarifi





Midye Salması Tarifi

Midye Salması Tarifi Resimli
Resimli Midye Salması Tarifi
Midye Salması Tarifi
Midye Salması nasıl yapılır
Midye Salması yemek tarifi


Midye Salması
Malzemeler
3 bardak kaynar su
birer çay kaşığı tarçın yeni bahar şeker tuz ve biber
1 bardak zeytinyağı
2 kaşık domates salçası
2 bardak pilavlık pirinç
1 kilo soğan
100 adet orta boy kabuklu midye

Hazırlanışı
Midyelerin kabukları bıçakla iyice temizlenir kılları kesilir yıkanıp kevgire alınır Pirinç yıkanıp süzgeçte bekletilir Soğanlar ince kıyılıp zeytinyağında pembeleşince 3 bardak kaynar su domates salçası kabuklu midyeler ve baharat eklenir Tahta kaşıkla karıştırılıp 8-10 dakika orta ateşte kaynatılır

Pirinç ilave edilir ve hafif ateşte suyunu çekinceye kadar pişirilir Tencere ateşten alınıp demlenmesi için 15 dakika bekletilir ve sıcak servis yapılır

Alıntı Yaparak Cevapla