Konu
:
Kalkan Haşlama Hollandez Tarifi - Kalkan Haşlama Hollandez Yapılışı
Yalnız Mesajı Göster
Kalkan Haşlama Hollandez Tarifi - Kalkan Haşlama Hollandez Yapılışı
08-25-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Kalkan Haşlama Hollandez Tarifi - Kalkan Haşlama Hollandez Yapılışı
Kalkan Haşlama Hollandez Tarifi - Kalkan Haşlama Hollandez Yapılışı - Kalkan Haşlama Hollandez Nasıl Yapılır?
MALZEMELER
4 kişi için
8 dilim kalkan balığı
½ su bardağı süt
1 çorba kaşığı tuz
10 su bardağı su
Sos için:
10 adet ezilmiş tane karabiber
1 çorba kaşığı ince kıyılmış soğan
1 kahve fincanı sirke
2 çorba kaşığı su
4 yumurta sarısı
500 gr eritilmiş suyu alınmış tereyağı
¼ tatlı kaşığı tuz
½ limonun suyu
HAZIRLANIŞI
Su
tuz ve sütü bir tencereye koyup bir kere kaynatın Balıkları ekleyip ağır ağır kaynatarak 15 dakika haşlayıp bir kevgirle bir balık kabına koyarak içine biraz suyundan koyun Balık kabı yoksa bir güvece veya ograten tabağına koyup üzerine biraz suyundan koyarak servis edin Yanında hollandez sos servis edin
Sosun hazırlanışı: Soğanı karabiberi ve sirkeyi ağır ateşte
sirke dibinde az bir miktar kalıncaya kadar kaynatın İlk sıcaklığı geçince içine su
tuz
limon suyu ve yumurta sarısını ekleyin Çırpma teli ile dikkatlice ve devamlı karıştırın
yumurta iyice kabarıp koyulaşmalı ama pişmemelidir Yumurta parçaları top top kalmalı
kaybolmamalıdır Sonra tereyağını ip gibi akıtarak yumurtaya karıştırın
yedirin İnce süzgeçten geçirip kullanınSos kesilirse bir kapta biraz suya azar azar yedirin Sos çok koyulaşmasın sonra kesilir Yağ ılık olmalıdır
soğuk olursa sos kesilir Ayrıca ılık yerde korunmalıdır yoksa sos kesilebilir
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul