Yalnız Mesajı Göster

Yılanbalığı Tarifi - Yılanbalığı Yapılışı

Eski 08-25-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Yılanbalığı Tarifi - Yılanbalığı Yapılışı





Yılanbalığı Tarifi - Yılanbalığı Yapılışı - Yılan Balığı Nasıl Yapılır?

Malzemeler:
1 kg yılan balığı
1 çorba kaşığı tuz
Baharat

Yapılışı:


Balığın derisi sırtından yüzülür (Tulum halinde çıkarılması iççin kaygan olan deri ve gövde el küle batırılarak veya kağıtla ayrı ayrı tutulup gömlek çıkarır gibi soyulur) soyulan balığın karın tarafı yarılarak içi temizlenir Sıcak suyla iyice yıkanır 5-6 cm boyunda doğranan balık tuz kimyon kırmızı biber reyhan defne yaprağı ile terbiye edilir Buzdolabında 5-6 saat dinlenmeye bırakılır Dinlenmiş balık zeytinyağında iyice kızartılır (Yağını bırakıp çekmesi için bu kızartma süresi epeyce uzundur) Kızaran balık taratorla servis yapılır

Alıntı Yaparak Cevapla