Konu
:
Yılanbalığı Tarifi - Yılanbalığı Yapılışı
Yalnız Mesajı Göster
Yılanbalığı Tarifi - Yılanbalığı Yapılışı
08-25-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Yılanbalığı Tarifi - Yılanbalığı Yapılışı
Yılanbalığı Tarifi - Yılanbalığı Yapılışı - Yılan Balığı Nasıl Yapılır?
Malzemeler:
1 kg yılan balığı
1 çorba kaşığı tuz
Baharat
Yapılışı:
Balığın derisi sırtından yüzülür (Tulum halinde çıkarılması iççin kaygan olan deri ve gövde el küle batırılarak veya kağıtla ayrı ayrı tutulup gömlek çıkarır gibi soyulur)
soyulan balığın karın tarafı yarılarak içi temizlenir Sıcak suyla iyice yıkanır 5-6 cm boyunda doğranan balık
tuz
kimyon
kırmızı biber
reyhan
defne yaprağı ile terbiye edilir Buzdolabında 5-6 saat dinlenmeye bırakılır Dinlenmiş balık zeytinyağında iyice kızartılır (Yağını bırakıp çekmesi için bu kızartma süresi epeyce uzundur) Kızaran balık taratorla servis yapılır
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul