Konu
:
Sinitzel Levrek Tarifi
Yalnız Mesajı Göster
Sinitzel Levrek Tarifi
08-25-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Sinitzel Levrek Tarifi
Resimli levrek şinitzel
Şinitzel levrek nasıl yapılır
MALZEMELER
(1 kişilik)
1 levrek fileto
2 yemek kaşığı galeta unu
1 yemek kaşığı un
1 yumurta
1 çay bardağı ayçiçeği yağı
Kırmızı pul biber Tuz karabiber
Levrek Şinitzel
Yemek Tarifi
Balık filetonun üzerine tuz karabiber ve kırmızı pulbiber serpin
Sırasıyla un yumurta ve galetî ununa bulayıp pane yapın
Tavada ayçiçeği yağında kızartın
Dilerseniz iki dilim levrek şinitzelin arasına kavrulmuş ıspanak yerleştirip servis yapabilirsiniz
en güzeli
Not:eşim balık avına meraklı oldugundan bu yemek onun spesiyali ama ben yınede sızlerle paylaşmak isterim bolca iri kıyım soganı balık kızarttıgınız yağdan tavaya bölerek balıklı yağda kavurunuz içine acı süs biberi yada dıger adıyla Arnavut biberinden bolca kıyarak onuda ılave edınız ve yarım kilo kadarda domatesın kabuklarını soyup dograyınız ve tuz karabıber kımyon kekıkde ılave ederek güzelce kaynamaya bırakınız
ve domatesler erımeye yüz tuttugunda sosunuz hazır demektır
vebu sos ıle kızarttıgınız balıkları servis yapınız nefis bir lezzet elde edeceksiniz ben bayılıyorum bu levrek şinitzele bılhassa sosuna
afıyet olsun
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul