Konu
:
Tavada Kalkan Balığı Tarifi-Tavada Kalkan Balığı Yapılışı
Yalnız Mesajı Göster
Tavada Kalkan Balığı Tarifi-Tavada Kalkan Balığı Yapılışı
08-25-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Tavada Kalkan Balığı Tarifi-Tavada Kalkan Balığı Yapılışı
Tavada Kalkan Balığı Tarifi-Tavada Kalkan Balığı Yapılışı
Malzeme:
1200 gram kalkan balığı
275 gr
ayçiçeği yağı
bir çay fincanı un
tuz
Hazırlanması:
Temizlenmiş
dilimlere kesilmiş balı'ğı bol su ile yıkayın
Altlı üstlü tuzlayarak geniş
yayık bir süzgecin içine oturtun
Tuzunu alması için bir iki saat bekletin
Sonra balıkları altlı üstlü unlayın
İyice silkeleyerek unun fazlasını atın
Balıkları bir kabın içine unlu olarak yanyana dizin
Ayçiçeği yagını tavaya koyun
iyice kızdırın ve kalkan balığını yanyana dizerek her iki tarafını da 10-15 dakika süre iyice kızartın
Kapaklı tavada dahaVahat kızarırlar
yanma tehlikesi azalır
Kizarmış balıkları maşa ile ya da delikli kepçe ile tavadan çekip alın
bir süzgeç’in içine koyun
birkaç dakika orada tutarak
fazla yağını akıtın
Sonra servis tabağına koyup
üzerine limon sıkarak sofraya götürün
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul