Yalnız Mesajı Göster

Levrek Tava Tarifi - Levrek Tava Yapılışı

Eski 08-25-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Levrek Tava Tarifi - Levrek Tava Yapılışı





Levrek Tava Tarifi - Levrek Tava Yapılışı - Levrek Tava Nasıl Yapılır?

Malzemeler:

* 2 adet levrek (fileto olarak hazırlanmış derisi ve kılçıkları çıkarılmış)
* Yarım limon suyu
* tuz karabiber
* 5 yemek kaşığı zeytinyağı 3-4 kırmızı soğan
* 1 paket brokoli dallarına ayrılmış
* 1 paket Brüksel lahanası sapları kesilmiş
* 1 paket kültür mantarı veya karnabahar
* 3-4 havuç soyulmuş ve halka halka doğranmış



Hazırlanması:

1 Brokoli Brüksel lahanası mantar ve havucu yıkayıp buharda pişirin

2 Levrekleri yıkayıp kurulayın Limon suyu tuz ve karabiberi karıştırıp balıkların her iki yanına sürün Bu halde 10 dakika kadar bekletin

3 Bu arada soğanları halka halka kesip tuzla ovun Sudan geçirip servis tabaklarına dizin

4 Geniş bir tavayı ısıtın Yağı ilave edin Balıkları tavaya alıp arada sallayarak her iki tarafını dörder dakika kadar pişirin

5 Pişince tavadan çıkartıp kâğıt havlu üzerine alın Yağı süzülünce soğanların üzerine yerleştirin Etrafına buharda pişmiş sebzelerden dizin limon dilimleriyle servis yapın


Alıntı Yaparak Cevapla