Konu
:
Zeytinli Ve Domates Soslu Balık Tarifi
Yalnız Mesajı Göster
Zeytinli Ve Domates Soslu Balık Tarifi
08-25-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Zeytinli Ve Domates Soslu Balık Tarifi
Zeytinli Ve Domates Soslu Balık Tarifi
Zeytinli Ve Domates Soslu Balık Tarifi Resimli
Resimli Zeytinli Ve Domates Soslu Balık Tarifi
Zeytinli Ve Domates Soslu Balık Tarifi
Malzemeler
1 kg
balık filetosu
1 baş soğan
1 diş sarımsak
1 kutu konserve soyulmuş domates
15 adet siyah zeytin veya yeşil zeytin
1 demet maydanoz
1 demet taze fesleğen
2-3 kereviz yaprağı
1/2 su bardağı sıvıyağ taze çekilmiş karabiber
tuz
Hazırlanışı
Soğanı rendeleyin
Dibi kalın bir tencerede yağı kızdırıp soğanları içine atın
Altın rengi alıncaya kadar çevirerek kavurun
Sarımsağı dövün
domatesleri küçük küçük doğrayın ve sarımsakla birlikle soğanların üzerine atın
Tuz
karabiber ekleyin ve biraz kavurup kapağını kapatın
15 dakika kısık ateşte
domatesler yumuşayıncaya kadar pişmeye bırakın
Domatesler piştiği zaman balığın sosu hemen hemen hazır demektir
Tencereyi ateşten alın
Maydonozu
taze fesleğini
kereviz yapraklarını ince ince kıyın
Zeytinlerin çekirdeklerini çıkarın
dilerseniz ince ince dilimleyin
Hepsini tenceredeki karışıma ilave edin ve hep birlikte karıştırın
Balık filetolarını yağlanmış alüminyum kağıdının üzerine dizin
Hazırladığınız sosla üzerlerini kapatın
Alüminyum kağıdı balığın üst kısmından katlayarak kapatın
Diğer iki ucu da iyice birleştirin
Önceden 180 derecede
ortadan fazla ısıtılmış fırında 20-25 dakika kadar pişirin
Piştikten sonra alüminyum kağıdı açarak balığı servis tabağına alın
Üzerine sosu ilave ederek Portakal Kabuklu ve Safranlı Pilav ile servis yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul