Konu
:
Tonbalığı Yahnisi Tarifi-Tonbalığı Yahnisi Yapılışı
Yalnız Mesajı Göster
Tonbalığı Yahnisi Tarifi-Tonbalığı Yahnisi Yapılışı
08-25-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Tonbalığı Yahnisi Tarifi-Tonbalığı Yahnisi Yapılışı
Tonbalığı Yahnisi Tarifi-Tonbalığı Yahnisi Yapılışı
Malzemeler
1 çorba kaşığı natürel zeytinyağı
500 g soğan (ince doğranmış)
1 kg patates (kabukları soyulup
ince dilimlenmiş)
500 g konserve tane mısır
1/2 dolmalık biber (sap ve çekirdekleri temizlendikten sonra
küp biçiminde doğranmış)
6 damla acıbiber sosu
500 g tonbalığı
orkinos ya da kılıçbalığı (derisi soyularak
soğuk su altında iyice yıkanıp kurulandıktan sonra
kuşbaşı doğranmış)
1250 g olgun domates (kabukları soyulup
çekirdekleri çıkarıldıktan sonra doğranmış)
1/4 tatlı kaşığı tuz
bir tutam karabiber (taze çekilmiş)
maydanoz yaprakları (süsleme için; isteğe bağlı)
Hazırlanışı
Büyük bir tencereye zeytinyağını koyup
tencereyi orta ateşe oturtarak
yağı ısıtın
Isınınca bir tabaka soğan
üstüne de bir tabaka patates dilimi döşeyip
mısırların ve dolmalık biber parçalarının yarısını üstlerine serpiştirin
Birkaç damla acıbiber sosu damlatıp
bir tabaka balık parçası ve birtabaka domates döşedikten sonra
eri üste tuzun yarısını ve karabiberin yarısını serpin
Kalan malzemeyi aynı sırayla tabakalar halinde döşemeyi sürdürüp
bütün malzeme bitince tencerenin kapağını kapatın ve yahniyi patatesler yumuşayıncaya kadar (yaklaşık 45 dakika) pişirin
Tencereyi ateşten alıp
yahniyi 6 çorba kâsesine bölüştürün ve maydanoz yapraklarıyla (isteğe bağlı) süsledikten sonra
servis yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul