Yalnız Mesajı Göster

Tonbalığı Yahnisi Tarifi-Tonbalığı Yahnisi Yapılışı

Eski 08-25-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Tonbalığı Yahnisi Tarifi-Tonbalığı Yahnisi Yapılışı





Tonbalığı Yahnisi Tarifi-Tonbalığı Yahnisi Yapılışı

Malzemeler

1 çorba kaşığı natürel zeytinyağı
500 g soğan (ince doğranmış)
1 kg patates (kabukları soyulup ince dilimlenmiş)
500 g konserve tane mısır
1/2 dolmalık biber (sap ve çekirdekleri temizlendikten sonra küp biçiminde doğranmış)
6 damla acıbiber sosu
500 g tonbalığı orkinos ya da kılıçbalığı (derisi soyularak soğuk su altında iyice yıkanıp kurulandıktan sonra kuşbaşı doğranmış)
1250 g olgun domates (kabukları soyulup çekirdekleri çıkarıldıktan sonra doğranmış)
1/4 tatlı kaşığı tuz
bir tutam karabiber (taze çekilmiş)
maydanoz yaprakları (süsleme için; isteğe bağlı)

Hazırlanışı

Büyük bir tencereye zeytinyağını koyup tencereyi orta ateşe oturtarakyağı ısıtın Isınınca bir tabaka soğan üstüne de bir tabaka patates dilimi döşeyip mısırların ve dolmalık biber parçalarının yarısını üstlerine serpiştirin Birkaç damla acıbiber sosu damlatıp bir tabaka balık parçası ve birtabaka domates döşedikten sonra eri üste tuzun yarısını ve karabiberin yarısını serpin Kalan malzemeyi aynı sırayla tabakalar halinde döşemeyi sürdürüp bütün malzeme bitince tencerenin kapağını kapatın ve yahniyi patatesler yumuşayıncaya kadar (yaklaşık 45 dakika) pişirin Tencereyi ateşten alıp yahniyi 6 çorba kâsesine bölüştürün ve maydanoz yapraklarıyla (isteğe bağlı) süsledikten sonra servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla