Konu
:
Tuzda Balık Tarifi - Tuzda Balık Yapılışı
Yalnız Mesajı Göster
Tuzda Balık Tarifi - Tuzda Balık Yapılışı
08-25-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Tuzda Balık Tarifi - Tuzda Balık Yapılışı
Tuzda balık Tarifi - Tuzda balık Yapılışı - Tuzda balık Nasıl Yapılır?
Malzemeler:
2 orta boy temizlenmiş çupra
kafalarıyla birlikte
2 kilo tuz
Bir demet maydanoz (veya balığın içine doldurmak istediğiniz otlar
biberiye
dereotu
vs
)
Bir limon (kabukları soyulmuş
dilimlenmiş)
4 adet defne yaprağı
Yapılışı:
1
Fırını 200 C’ye ısıtın
2
Balıkları yıkayın
kurulayın
Karınlarını kıyılmış maydanoz ve limon dilimleriyle doldurun
karabiber serpin
3
2 kg
tuzu yaklaşık 150-200 ml
su ile karıştırın (tuz ıslak kum kıvamını alacak
Tavsiyeler genelde iri taneli deniz tuzu kullanımı yönünde
bulamazsanız normal tuz da işinizi görür)
4
Fırın tepsisine alüminyum folyo döşeyin
Üzerine tuzdan ince bir yatak hazırlayıp
bastırın
5
Her balığın altına 2 adet defne yaprağı koyun
Balıkları tuzdan yatağın üzerine yerleştirin ve her yanını tuzla kaplayın
ellerinizle biraz bastırın
Balığın derisi gözükmeyecek ve açıkta hiçbir yeri kalmayacak
Sadece kuyruklarını açıkta bırakabilirsiniz
6
25 dakika pişirin (genelde fırında 30 dakikadan fazla bırakmayın diyor bütün incelediğim kaynaklar)
7
Tepsiyi fırından aldıktan sonra balıkların alt tarafına
kenara gelen yerlerden çatal yardımıyla biraz kurcalayın ve balıkları yaralamayacak şekilde tuzu kaldırın
Tuz iyice sertleştiği için bütün bir tabaka halinde kalkıyor (eğer çok sertleştiyse çekiç yardımıyla hafifçe kırmak gerekebilir)
8
Eğer balığın derisi tuz tabakasıyla birlikte kalkmadıysa
çabucak bütün şeklinde sıyırıp
hemen filetosunu çıkarabilirsiniz
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul