Yalnız Mesajı Göster

Taratorlu Palamut Tarifi-Taratorlu Palamut Yapılışı

Eski 08-25-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Taratorlu Palamut Tarifi-Taratorlu Palamut Yapılışı





Taratorlu Palamut Tarifi-Taratorlu Palamut Yapılışı

Malzemeler:

1 tane palamut
15 su bardagı zeytinyağı
1 çay fincanı ceviz
Yarım su bardağı un
Yarım su bardağı sirke
3-4 yumurta kadar bayat ekmek içi
4 diş sarımsak

Yapılışı:

Balıkları temizledikten sonra 2 cm kalınlığında yuvarlak dilimler halinde kesin Tuzladıktan sonra kağıt üzerinde unlayıp bir tavada kızdırılmış zeytinyağında kızartın Kağıt üzerine çıkartıp yağını emdirin Sonra servis tabağına yerleştirin Teratorun hazırlanışı : Ekmeği ılık suda ıslatın Avucunuzla sıkarak sudan çıkartın Sarımsağı cevizi ekmeği rondoya koyarak incecik kıyın Sirke ve su ilavesiyle katı yoğurt kıvamına getirin Balığın üzerine dökerek servise sunun


Alıntı Yaparak Cevapla