Yalnız Mesajı Göster

Çipura Buğulama Tarifi - Çipura Buğulama Yapılışı

Eski 08-25-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Çipura Buğulama Tarifi - Çipura Buğulama Yapılışı





Çipura Buğulama Tarifi - Çipura Buğulama Yapılışı - Çipura Buğulama Nasıl Yapılır?

Malzemeler:

· 2 çipura
· 2 domates
· 2 biber
· 2 baş soğan
· 2 limon
· 4-5 kaşık zeytin yağı (riviera) 4-5 dal maydanoz
· tuz 2 çay bardağı su

Yapılışı:

Çipuralar temizlenip yıkandıktan sonra yağlanmış fırın kabına alınır Yuvarlak dilimler halinde kesilmiş olan limon soğan biber domates parçaları ve maydanoz dalları ile süslenir Suyun içine yarım limon sıkılıp tuz ilave edilir Bu karışım balıklarla sebzelerin üzerinde gezdirilir 200 derecelik fırında 40-50 dakika kadar pişirilir salata ile servis edilir


Alıntı Yaparak Cevapla