Konu
:
Mezgit Buğulama Tarifi
Yalnız Mesajı Göster
Mezgit Buğulama Tarifi
08-25-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Mezgit Buğulama Tarifi
Mezgit Buğulama Tarifi
Resimli Mezgit Buğulama Tarifi
Mezgit Buğulama nasıl yapılır
Mezgit Buğulama malzemeleri
Malzemeler
• 1/2 kg mezgit
• 2 adet domates
• 2 adet yeşil biber
• 3 yemek kaşığı tereyağı
• 1
5 su bardağı su
• 1/2 demet maydanoz
• 3 adet marul yaprağı
• Tuz ve karabiber
Mezgit Buğulama Tarifi
• Balıkçınızdan temizlenmiş olarak aldığınız mezgitleri fileto halinde iri parçalara bölünüz
Yıkadıktan sonra tuzlayıp dinlendiriniz
• Domates ve biberleri halkalar halinde kesiniz
Maydanozu ince kıyınız
• Buğulama yapacağınız kaba marul yapraklarını tabanın tamamını kaplayacak şekilde yerleştiriniz
Üzerlerine parçalanmış ve tuzlanmış mezgitleri yerleştiriniz
Üzerine domates biber ve maydanozları balıkların tamamını kapayacak tarzda koyunuz
• Tereyağını parçalar halinde üzerlerine yerleştirip suyu ilave ediniz
Kapağını kapayıp orta ateşte 20 dakika pişiriniz
Sıcak servis yapınız
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul