Yalnız Mesajı Göster

Mezgit Buğulama Tarifi

Eski 08-25-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Mezgit Buğulama Tarifi





Mezgit Buğulama Tarifi

Resimli Mezgit Buğulama Tarifi
Mezgit Buğulama nasıl yapılır
Mezgit Buğulama malzemeleri

Malzemeler
• 1/2 kg mezgit
• 2 adet domates
• 2 adet yeşil biber
• 3 yemek kaşığı tereyağı
• 15 su bardağı su
• 1/2 demet maydanoz
• 3 adet marul yaprağı
• Tuz ve karabiber



Mezgit Buğulama Tarifi

• Balıkçınızdan temizlenmiş olarak aldığınız mezgitleri fileto halinde iri parçalara bölünüz Yıkadıktan sonra tuzlayıp dinlendiriniz
• Domates ve biberleri halkalar halinde kesiniz Maydanozu ince kıyınız
• Buğulama yapacağınız kaba marul yapraklarını tabanın tamamını kaplayacak şekilde yerleştiriniz Üzerlerine parçalanmış ve tuzlanmış mezgitleri yerleştiriniz Üzerine domates biber ve maydanozları balıkların tamamını kapayacak tarzda koyunuz
• Tereyağını parçalar halinde üzerlerine yerleştirip suyu ilave ediniz Kapağını kapayıp orta ateşte 20 dakika pişiriniz
Sıcak servis yapınız

Alıntı Yaparak Cevapla