Yalnız Mesajı Göster

Geleneksel Lazanya Tarifi-Geleneksel Lazanya Yapılışı

Eski 08-25-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Geleneksel Lazanya Tarifi-Geleneksel Lazanya Yapılışı





Geleneksel lazanya Tarifi-Geleneksel Lazanya Yapılışı

Malzemeler
• 1 paket Taze Yumurtalı Lazanya
• 400 gr kıyma
• 2 adet soğan
• 2 adet domates
• 1 yemek kaşığı zeytinyağı
• 1 adet patlıcan
• 25 su bardağı süt
• 1 çay kaşığı un
• 1 yemek kaşığı tereyağı veya margarin
• 2 yemek kaşığı parmesan rende
• Karabiber
• Tuz

Tarif

Soğanı küp doğrayın 1 domatesi rendeleyin İkincisini soyup küp kesin Patlıcanı alaca soyup küp doğrayın Tuzlu suda bekletin

Zeytinyağını ısıtın Soğanları ve kıymayı ekleyip çevirin Suyunu çekince domates rendesi ve doğranmış domatesi ekleyin Biraz çevirip patlıcanları ilave edin Kısık ateşte 9-10 dakika pişirmeye bırakın

Filiz Taze Yumurtalı Lazanya`yı tuzlu suda 10 dakika haşlayın süzün Beşamel sos için tereyağını eritip unu ekleyin ve çevirin Soğuk sütü yavaşca ekleyin Tuz biber ekip koyulaşana kadar pişirin

Fırın kabına beşamel yayıp üstüne lazanyaları dizin ve kıymalı harcı yayın En üste lazanya gelecek şekilde dizin Kalan beşameli yayıp parmesan rendesi serpiştirin 200 derecelik fırında 10-12 dakika pişirin

Alıntı Yaparak Cevapla