Konu
:
Geleneksel Lazanya Tarifi-Geleneksel Lazanya Yapılışı
Yalnız Mesajı Göster
Geleneksel Lazanya Tarifi-Geleneksel Lazanya Yapılışı
08-25-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Geleneksel Lazanya Tarifi-Geleneksel Lazanya Yapılışı
Geleneksel lazanya Tarifi-Geleneksel Lazanya Yapılışı
Malzemeler
• 1 paket Taze Yumurtalı Lazanya
• 400 gr
kıyma
• 2 adet soğan
• 2 adet domates
• 1 yemek kaşığı zeytinyağı
• 1 adet patlıcan
• 2
5 su bardağı süt
• 1 çay kaşığı un
• 1 yemek kaşığı tereyağı veya margarin
• 2 yemek kaşığı parmesan rende
• Karabiber
• Tuz
Tarif
Soğanı küp doğrayın
1 domatesi rendeleyin
İkincisini soyup küp kesin
Patlıcanı alaca soyup küp doğrayın
Tuzlu suda bekletin
Zeytinyağını ısıtın
Soğanları ve kıymayı ekleyip
çevirin
Suyunu çekince domates rendesi ve doğranmış domatesi ekleyin
Biraz çevirip patlıcanları ilave edin
Kısık ateşte 9-10 dakika pişirmeye bırakın
Filiz Taze Yumurtalı Lazanya`yı tuzlu suda 10 dakika haşlayın
süzün
Beşamel sos için tereyağını eritip
unu ekleyin ve çevirin
Soğuk sütü yavaşca ekleyin
Tuz
biber ekip koyulaşana kadar pişirin
Fırın kabına beşamel yayıp üstüne lazanyaları dizin ve kıymalı harcı yayın
En üste lazanya gelecek şekilde dizin
Kalan beşameli yayıp
parmesan rendesi serpiştirin
200 derecelik fırında 10-12 dakika pişirin
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul