Konu
:
İzgara Çipura (Soslu)
Yalnız Mesajı Göster
İzgara Çipura (Soslu)
08-25-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
İzgara Çipura (Soslu)
Malzemeler
1 Adet Çipura
Sosu İçin
4 Tatlı Kaşığı Zeytinyağı
1
5 Tatlı Kaşığı Soya Sosu
2 Tatlı Kaşığı Sarmısak Suyu
3-5 Adet Defne Yaprağı
1 Çay Kaşığı Kekik
Tuz Toz Karabiber
Yemeğin Tarifi
Sos için gerekli bütün malzemeleri karıştıralım
Daha sonra hazırladığımız sosu bir tülbentte veya ince delikli tel süzgeçe dökelim
Sosu süzgeçle süzüp katı kısımlarını ayırdıktan sonra bir süre buzdolabında bekletelim
Dolaptan çıkardıktan sonra balığın kuyruğundan ve her iki yanağından çay kaşığıyla bu sostan dökelim
Her iki tarafını da yağlayıp kömür ızgarasında kızartalım
Balığı yeşil soğanla süsleyerek servis yapalım
Not: Çipura yerine başka bir ızgaralık balık da kullanabilirsiniz
Bir izmirli olarak vazgeçemediğim tek balık ÇİPURA
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul