Yalnız Mesajı Göster

İzgara Çipura (Soslu)

Eski 08-25-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

İzgara Çipura (Soslu)





Malzemeler
1 Adet Çipura
Sosu İçin
4 Tatlı Kaşığı Zeytinyağı
15 Tatlı Kaşığı Soya Sosu
2 Tatlı Kaşığı Sarmısak Suyu
3-5 Adet Defne Yaprağı
1 Çay Kaşığı Kekik
Tuz Toz Karabiber


Yemeğin Tarifi
Sos için gerekli bütün malzemeleri karıştıralım Daha sonra hazırladığımız sosu bir tülbentte veya ince delikli tel süzgeçe dökelim Sosu süzgeçle süzüp katı kısımlarını ayırdıktan sonra bir süre buzdolabında bekletelim

Dolaptan çıkardıktan sonra balığın kuyruğundan ve her iki yanağından çay kaşığıyla bu sostan dökelim Her iki tarafını da yağlayıp kömür ızgarasında kızartalım

Balığı yeşil soğanla süsleyerek servis yapalım

Not: Çipura yerine başka bir ızgaralık balık da kullanabilirsiniz
Bir izmirli olarak vazgeçemediğim tek balık ÇİPURA

Alıntı Yaparak Cevapla