Konu
:
Sütlü Balık Tarifi - Sütlü Balık Yapılışı
Yalnız Mesajı Göster
Sütlü Balık Tarifi - Sütlü Balık Yapılışı
08-25-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Sütlü Balık Tarifi - Sütlü Balık Yapılışı
Sütlü Balık Tarifi - Sütlü Balık Yapılışı - Sütlü Balık Nasıl Yapılır?
Malzemeler:
1kg Levrek
400 gram süt
120 garm tereyağ
150 gram mantar
10-15 iç midye
50-60 gram rendelenmiş kaşar
2 dolu çorba kaşığı un
Yeteri kadar tuz
2 adet yumurta
Yapılışı:
İzmir İşi Sütlü Balık uygun bir çukur kapta üzerini kapatacak kadar su
yeteri kadar tuz ve defne yaprağıyla haşlanır
Diğer tarafta tereyağının 80 gramını bir tencerede hafif ateşte eritin
Unu ilave edip çırpma teli ile karıştırarak kavurun
Un güzel bir koku verince sıcak halde bekleyen sütü ve çırpılmış 2 yumurtayı ekleyin
Karıştırma işini yumurtaların pişip ayrışmaması için seri bir şekilde yapın
Böylece beşamel sosunuz hazır olur
Haşlanmış balık etini uygun bir madeni kayık tabağa kılçıklarını ayıklayarak dizin
Beşameli üzerine boşaltıp
rendelenmiş kaşarı da serpin
Bunun üzerine de iç midyeleri ve mantarları dizerek kalan tereyağını koyup sıcak fırına veriniz
Kızarınca servis yapabilirsiniz
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul