Konu
:
İçli Tava Tarifi
Yalnız Mesajı Göster
İçli Tava Tarifi
08-25-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
İçli Tava Tarifi
İçli Tava Tarifi
İçli Tava Yapılışı
İçli Tava Nasıl Yapılır
İçli Tava Resimli
Malzemeler :
1 kg hamsi
1/2 kg pirinç
3 baş orta boy soğan
2 kahve fincanı kuş üzümü
1 tatlı kaşığı karabiber
15 kahve fincanı çam fıstığı
1 su bardağı ayçicek yağı
Yeteri kadar tuz
300 gr
tereyağ
yemeğinin hazırlanışı:
İnce ince doğranmış soğanlar 1/2 su bardağı zeytinyağında pembeleşinceye kadar kavrulur
İyice yıkanmış ve süzülmüş pirinç çam fıstığıyla birlikte soğanın içine katılır
2-3 dakika kavrulduktan sonra 3 su bardağı sıcak su ve yağ katılır
Tencerenin kapağı örtülerek pilav pişirilir
Diğer tarafta hamsiler kılcıklarından ayrılarak fileto haline getirilir
Hamsilerin yarısı tavaya bir sıra dizilir
Pişen ve henüz dinlendirilmemiş durumdaki pilava kuş üzümü katıldıktan sonra pilav hamsilerin üstüne boşaltılır
Pilavın üstüne de kalan hamsiler dizildikten sonra çok hafif ateşte alt üst edilerek kızartılır
Sonra ters çevrilerek servis tabağına boşaltılır ve sıcak sıcak servis yapılır
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul