Konu
:
Zayıflamanın 16 Altın Kuralı Zayıflamanın 16 Altın Kuralı Yaklaşan Yaz Mevsimi
Yalnız Mesajı Göster
Zayıflamanın 16 Altın Kuralı Zayıflamanın 16 Altın Kuralı Yaklaşan Yaz Mevsimi
08-25-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Zayıflamanın 16 Altın Kuralı Zayıflamanın 16 Altın Kuralı Yaklaşan Yaz Mevsimi
önerilerimize kulak vererek formda bir yaz geçirebilirsiniz
Güzel bir güne su ile başlayın…
Yağ yakma konusunda bir etkinliği olmasa da
bütün gece sizinle birlikte uyuyan sindirim sisteminizi uyandırmanın en güzel yolu
güne su içerek başlamaktır
Güne 1 su bardağı ılık su ve 1 su bardağı oda sıcaklığında su içerek başlayın
barsak sorunlarına hoşça kal deyin…
Kahvaltıyı atlamak çözüm değil
sorundur…
Pek çok insan kahvaltı öğününü atlayarak kilo vermeye çalışır
Fakat kahvaltı gece boyunca aç kalmış bedenimizi canlandırmak ve açlıktan yavaşlayan metabolizmamızı hızlandırmak için en doğru yoldur
1-2 dilim peynir
tam buğday unundan ekmek ve bol salata ile süsleyeceğiniz bir kahvaltı sofrası daha zinde hissetmenizde anahtardır
“Kahvaltı için vaktim yok” veya “Acelem var” diyenlerdenseniz
1 peynirli sandviç veya müslili süt gibi kahvaltılıkları da tercih edebilirsiniz
Tabi ki miktarları abartmadan…
Gününüzü ara öğünlerle süsleyin…
Metabolizmanızı dinç tutmak için ara öğünler tüketmeye gayret edin
Ana öğünler arası tüketeceğiniz bir porsiyon meyve veya yoğurt veya küçük 1avuç kadar fındık veya küçük bir peynirli sandviç
kan şekerinde oluşabilecek ani düşmeleri engelleyerek
tatlı krizini önler
açlığınızı yatıştırır
bir sonraki öğünde aşırı miktarda besin tüketmenizi engeller
Öğün atlamak
kendi metabolizmamıza yaptığımız bir suikasttir…
Öğün atlamanın kilo verme ve formda kalma konusunda yararı olduğunu düşünenler yanılıyor
Çünkü öğün atlamak metabolizmayı yavaşlatmakla kalmaz
aynı zamanda kan şekerinin düşmesine neden olarak açlık hissini arttırır
Bir sonraki öğünde aşırı dolu bir mideyle sofradan kalkmanıza zemin hazırlar
gereksiz alınan kaloriler de cabası! Bu nedenle öğün atlamamaya ve 4 saatten daha uzun süre aç kalmamaya özen göstermelisiniz
Hayatın asıl kaynağı suya önem verin…
Özellikle yazın terleme sonucu sıvı kaybı artacağından
su tüketiminizi arttırmalısınız
Zayıflama döneminde vücutta oluşan yıkım ürünlerinin atılabilmesi içinde su tüketimi çok önemlidir
Vücutta gerçekleşen dolaşımınıza destek olun ve günde 10-15 su bardağı (2-3 litre)su için
Vitamin ve minerallere sofrada yer açın…
Vitaminler ve mineraller vücudun işlevlerini tam olarak yerine getirmesi ve metabolizmanın çalışması için gereklidir
Günlük vitamin ve mineral ihtiyacını karşılamak için sofranızda bütün besin gruplarına yer açmanız gerekir
Süt ürünlerine
az yağlı etlere
tam tahıl ürünlerine ve tabi ki sebze ve meyvelere sofranızda yer verin…
Sebze ve meyveler sofraların baş tacı…
Günlük vitamin ve mineral ihtiyacınızın karşılanması ve sağlığınızın korunması için günde en az 5 porsiyon çiğ sebze ve meyve tüketilmelidir
Yapılan son araştırmaların sonuçları
sağlığı korumak için gerekli olan birleşikleri yeterli oranda alabilmek için günlük meyve ve sebze tüketimimizi 9 porsiyona çıkarılması gerektiği yönünde
Gizli enerji depolarına dikkat! İçecekler…
Yapılan araştırmalar son yıllarda günlük alınan enerjinin yaklaşık %30’unun içecekler içinde yer alan şekerden veya mısır şurubundan karşılandığını göstermiştir
İçeceklerinizi doğru seçmek
vücudunuza gereksiz kalori yüklemesi yapmanıza engel olacaktır
Şekerli ve karbondioksitli içecekler
hazır meyve suları ne kadar cazip görünse de
buzlu bir ayran
taze sıkılmış bir meyve suyu ve hafif şekerli bir limonata ferahlarken sağlıklı kalmanızı da sağlar…
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul