Konu
:
Kalp Sağlığınız İçin Sebze Çorbası İçin
Yalnız Mesajı Göster
Kalp Sağlığınız İçin Sebze Çorbası İçin
08-25-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Kalp Sağlığınız İçin Sebze Çorbası İçin
Dr
James Duke
kalp sağlığı için başka kaynaklarda bulamayacağınız bir öneri sunuyor
‘Medistron’ adını verdiği sebze çorbalarının ‘ilaç etkisi’ gösterdiğini söyleyen Duke
özellikle sarımsak ve soğanın yararlarına dikkat çekiyor
‘Yeşil Eczane’ adlı kitabında
kalp sağlığını korumak isteyenlere sebze çorbalarını öneriyor: “Kalp krizinden korunmak için en beğendiğim yöntemi hiçbir tıbbi metinde bulamazsınız
Bu yöntemin adı sebze çorbaları
Birçok kişi bu çorbalara ‘minestrone’ der
fakat ben ‘medistron’ diyorum
Çünkü sebze çorbalarının en az besin değerleri kadar ilaç etkileri de var
Bu çorbaların belli bir tarifi yok
Yalnızca kendinizce uygun olan malzemeleri alıp birleştirerek
son derece
lezzetli
sayısız çorba yapabilirsiniz
En iyisi mevsim sebzeleriyle hazırlamak ve her seferinde küçük değişiklikler yapmaktır
Böylece bir süre sonra bu sağlıklı öğünlerden bıkkınlık gelmez ve ömrünüz boyunca keyifle sürdüreceğiniz bir alışkanlık halini alır
Kendinizi yalnızca çorbalarla sınırlamayın
Sebze ve meyveleri her öğününüzün parçası yapmanız için
bunların kalp hastalıklarından korunmanızı sağladığına dair çok sayıda bilimsel kanıt var
”
TANSİYONU DÜŞÜRÜR
KALP KASLARINI BESLER!
Dr
Duke
çorba yaparken özellikle kullandığı sarımsak
soğan
zencefil ve acı kırmızıbiberin
kanı sulandırarak kalp krizini tetikleyen kan pıhtılarının oluşmasını engellediğini söylüyor: “Sarımsak ve soğan
kolesterolü ve tansiyonu düşürmede de yararlıdır
Domates
‘gamma amino butirik asit’ (GABA) içerir
Bu bileşik son günlerde hayli ilgimi çekiyor
Çünkü araştırmalara göre
domates ve çorbası yapılan birçok sebzede bulunan GABA
tansiyonu düşürüp
kalp kaslarını güçlendiriyor
”
Dr
Duke
kolesterolü düşürmek için sebze çorbasına enginar
patlıcan
arpa
çeşitli baklagiller
havuç ve ıspanak eklenmesini öneriyor: “Ben çorbalarıma ek olarak
güçlü
bir antioksidan olan ‘glutathion’ bakımından zengin sebzeler eklerim
Antioksidanlar
koroner arterlerde tıkanmalara neden olan plak oluşumlarını engellerler
Kuşkonmaz
brokoli
lahana
karnabahar
patates
semizotu ve domates zengin antioksidan kaynaklarıdır
Antioksidanları avokado
üzüm
portakal
şeftali ve karpuzdan da alabilirsiniz
fakat ben bunları çorbamda asla kullanmam
Kullanacağınız sebzeler az yağ ve kolesterol içermeli
hatta hiç kolesterol içermemeli
Hatta kendiniz yetiştirirseniz
sebzeler egzersiz yapmanıza da imkan sağlar
”
HER GÜN 5 PORSİYON
Sebze ve meyveler
içerdikleri C ve E vitaminleri ile A vitamini eşdeğeri kartenoidler ve bir B vitamini türü olan ‘folat’ sayesinde
bir numaralı antioksidan kaynağı
Yapılan çok sayıda araştırma
kurallar ölçüsünde tüketilmeleri halinde
bu besinlerin kalp krizi riskini %40 oranında düşürdüğünü gösteriyor
Bunun yanında
kanser riskini de en az P oranında azaltıyorlar
Bu nedenle
İngiltere Kanser Araştırma Kurumu ve birçok Amerikalı
sağlıklı
beslenme uzmanı
günde 5 porsiyon meyve ve sebze tüketilmesini teşvik ediyor
Dr
Duke ise şöyle diyor: “Aklınızda bulunsun
5 porsiyon en az miktardır
Birçok beslenme uzmanı günde 8 ya da 10 porsiyon öneriyor
California Üniversitesi’nde görev yapan ve besinlerle yayılan salgın hastalıklar konusunda uzman olan Dr
Gladys Block’un
günde 5 porsiyonu yalnızca %10’umuzun tükettiğini söylediğini göz önüne alırsak
günde 8 ya da 10 porsiyona çıkmak hemen hemen imkansız gibi görünüyor
Bunun için en iyi slogan ‘10’a yönelin’ olacaktır
”
KALP SAĞLIĞI iÇiN YARARLI BİTKİLER
Sarımsak
soğan
zencefil ve acı kırmızıbiberin kan basıncını düşürüp
kalp hastalıklarını önlediğini
tedavi ettiğini; soğan ve sarımsağın aynı zamanda kolesterolü düşürerek damarlarda plak oluşumunu engellediğini fırsat buldukça tekrarladım
Fakat kalp hastalıklarını önleyen ve tedavi eden başka bitkiler de var
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul