Konu
:
Az Kalorili Yada Kalorisiz Tatlandırıcılar
Yalnız Mesajı Göster
Az Kalorili Yada Kalorisiz Tatlandırıcılar
08-25-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Az Kalorili Yada Kalorisiz Tatlandırıcılar
Aspartam gibi tatlandırıcılar altı binden fazla yiyecek ve ilaca eklenmektedir
Birçok insan bu tatlandırıcıları kilolarını kon*trol etme çabasıyla kullanmaktadırlar
Fakat bu işe yaramaz; sadece sağlıksız yiyeceklere olan arzunuzu depreştirirler
Aspartam ile tatlandırılmış içecekler içen kadınlarla çok kalo*rili içecekler verilen kadınların kalori alımı karşılaştıran araş*tırmacılar
aspartam verilen kadınların sonradan daha fazla ka*lori tükettiğini görmüşlerdir
Bu tatlandırıcılar bir çözüm değildir
Bu tatlandırıcılar hayvanlarda beyin tümörlerine ve nöbet*lere neden olduğundan
FDA’nın aspartamın güvenli olduğunu ilan etmesine rağmen haklı bir sağlık kaygısı mevcuttur
Son 20 yılda
aralarında Birleşik Devletler’in de olduğu birkaç endüstrileşmiş ülkede beyin tümörü oranları artmıştır
Aspar*tam
Amerikan pazarına beyin tümörü vakalarının artmasından birkaç yıl önce sokulmuştur
Bence bu yüzden aspartamın potansiyel tehlikesi daha dikkatli bir şekilde incelenmelidir
Bu kesinlikle tartışmalı bir konudur
çünkü aspartamın güvenli olduğunu rapor eden araştırmaların çoğu aspartam endüstrisi tarafından finanse edilmişlerdir ve yüksek oranda finansal ve politik baskı FDA’nın onayma yol açmıştır
Bence aspartamın potansiyel tehlikeleri hala bilinmemektedir
Bu gibi suni ürünleri kullanmanız sağlığınızla kumar oynamak demektir
Aspartam ayrıca bizi toksik etkileri olabilecek metil estere maruz bırakır
Bence güvenli yolu seçmeli ve doğal ürünleri kullanmalıyız
Güvenli olmayan maddelere bağım*lılığınızdan kurtulmanız uzun vadeli başarıya ulaşmanız açı*sından değerlidir
Birçok sağlık gurusu suni tatlandırıcılar yerine Stevia’yı kullanmanızı önermektedir
Stevia doğaldır ve kullanımı Japonya ve bazı diğer ülkelerde serbest bırakılmıştır
Yaygın kullanımına rağmen
güvenliğini değerlendirecek insanlar üzerinde yapılmış deneylerin olmaması şaşırtıcıdır
Sakarinin tersine
steviosid ve onun metabolitlerinin kanserojenik oldu*ğuna dair bir kanıt rapor edilmemiştir
Bununla birlikte
hay*vanlar üzerinde yapılan nefrotoksisite raporları bulunmaktadır ve bunlar Stevia’nın büyük olasılıkla diğer tatlandırıcılardan daha güvenli olduğunu öne sürmektedir; ama tamamen risksiz değillerdir
Günümüzde bu riskin kapsamı bilinmemektedir
Son söz: Yiyeceklerinizin tadım tatlandırıcı kullanmadan çıkarmaya çalışın
Taze meyve ve ara sıra biraz hurma şekeri ya da öğütülmüş hurma en güvenli yoldur
Kola
soda
tatlan*dırılmış çay ve meyve sularını içmeyi bırakmanızı öneririm
Eğer yapay tatlandırıcılar içermiyorlarsa bile çok fazla şeker yüklüdürler
Rafine edilmemiş yiyecekler yiyin ve su için
Buz küpleri ile çırpılmış karpuz lezzetli
serinletici bir yaz içkisidir
Tabii bu arada
eğer çok aşın kilolu iseniz
aşın kilolu olmanın risklerinin bu tatlandırıcılann taşıdığı risklerden büyük olasılıkla daha fazla risk taşıdığına inanıyorum
Bu*nunla birlikte
kilo problemlerine az kalorili tatlandmcılarla çözüm getirebilmiş olan çok fazla kişi olduğuna ikna olmuş değilim
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul