Konu
:
Neden Meyve Ve Sebzeleri Mevsiminde Yemeliyiz?
Yalnız Mesajı Göster
Neden Meyve Ve Sebzeleri Mevsiminde Yemeliyiz?
08-25-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Neden Meyve Ve Sebzeleri Mevsiminde Yemeliyiz?
Sağlıklı yaz meyveleri & sebzeleri
Meyve ve sebzelerin çeşitliliğinin arttığı yaz mevsiminde sağlık için oldukça yararlı ürünler bulunmaktadır
Yaz mevsiminde artan bu çeşitlilikten bol miktarda yararlanılması gerekmektedir
Bu nedenle günde 5-6 öğün meyve tüketmek vücut sağlığı açısından faydalı olabilmektedir
İster sağlığınız için isterseniz zayıflamak amacıyla olsun mutlaka sebze ve meyve tüketimini ihmal etmemelisiniz
Neden meyve ve sebzeleri mevsiminde yemeliyiz?
Mevsiminde tüketilmeyen meyve sebzeler büyük ölçüde verimliliğini yitirmektedir
Sadece yaz mevsiminde bulabileceğiniz bir meyveyi kış mevsiminde tükettiğinizde tazeliği ve aynı tadı alamazsınız
Dolayısı ile meyve ve sebzeler yetiştikleri mevsimde yani doğru zamanda yenilmelidir
Ancak bu şekilde yenildiğinde var olan faydalarından yararlanılabilir
Meyveler
Böğürtlen: Böğürtlen metabolizma sonucu oluşan zararlı atıkların vücuttan temizlenmesi noktasında yardımcı olmaktadır
Vücut için yaşamsal öneme sahip olan C vitamini bol miktarda barınmaktadır
Kiraz: Kiraz kanın temizlenmesine yardım eden bahar sonu yaz başlangıcı arasında yetişmeye başlayan bir meyvedir
Vücut direncinin artmasına ve karaciğer şişkinliğine iyi geldiği bilinmektedir
Ahududu: A C ve E vitaminleri açısından oldukça zengin olan ahududu vücuda dinçlik hissi vermektedir
Boğaz enfeksiyonlarına karşı koruyucu bir özelliği bulunmaktadır
Şeftali: Şeftali vücuttaki zararlı atıkların temizlenmesi noktasında faydalı olabilmektedir
Su ve şeker açısından oldukça zengin olan şeftali hazmı kolaylaştırdığı gibi susuzluğu gidermektedir
Sindirim sisteminin düzenlenmesinde de yardımcı olduğu söylenmektedir
Sebzeler
Brokoli: C ve E vitamini gibi önemli vitaminleri içerisinde barındıran brokoli günümüzde oldukça yıldızı parlayan sebzelerden bir tanesidir
Yapısından bulunan Glukozinolatlar sayesinde başta karaciğer kanseri olmak üzere bir çok kanser çeşidinin tedavisinde önemli bir rol üstlenmektedir
Fesleğen: Fesleğen kan şekerinin düzenlenmesini sağlamaktadır
Özellikle şeker düzeyini azalttığı için şeker hastalarına doktorlar tarafından sıkça önerilmektedir
Aynı zamanda bir çok diyette fesleğen baş yardımcı olarak karşımıza çıkmaktadır
Fesleğen tüketmenin kilo vermeye yardımcı olduğu yönünde önemli bilgiler mevcut
Ispanak: Ispanak vücut direncini artırdığı gibi metabolizmanın daha hızlı çalışmasına da olanak tanımaktadır
Kalp ve damar hastalıklarının tedavisinde başvurulabilir
Yaşlanmaya bağlı olarak gelişen görme problemlerinde de ıspanak tüketilmesi tavsiye edilmektedir
Kabak: C ve B1 vitaminlerinin etkin olarak yer aldığı kabak birçok rahatsızlığa iyi gelmektedir
Mide rahatsızlıkları basur kabız gibi durumların önlenmesi için kabak tüketilmesi oldukça faydalıdır
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul