Konu
:
Ara Öğünlerde Sağlıklı Beslenme Sırları
Yalnız Mesajı Göster
Ara Öğünlerde Sağlıklı Beslenme Sırları
08-25-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Ara Öğünlerde Sağlıklı Beslenme Sırları
Ara Öğünlerde Sağlıklı Beslenme Sırları
Sabah için
- Yoğurt
kırmızı meyve ve müsli: Antioksidan etkisi gösterirken
açlığınızı uzun süreliğine engeller
- Çay: Son zamanlardakafein içerdiğinden dolayı zararlı olduğu söylense de yeşil çay ya da çeşitli çeşitli bitki çayları tüketebilirsiniz
Hem konsantrasyonu artırıyor hem de antioksidan etkisine sahip
- Muz: En etkili meyvelerden biri
Potasyum oranı yüksek olduğundan güne daha enerjik başlamanıza neden oluyor
Üstelik küçük bir parçası elmayla aynı kaloriye sahip
- Krem peynir ile çıtır gevrek: En klasik ara öğün
Protein kaynağı olan krempeynir
çıtır gevrek ile birlikte tüketildiği zaman daha geç acıkmanızı sağlıyor
- Fındık: Ancak kesinlikle tuzlu ve kavrulmuş olanlardan uzak durmalı; tükettiğiniz miktara dikkatli etmelsiniz
Kuru meyve çeşitleriyle birlikte tüketildiğinde daha keyifli olabilir
Akşam için
- Yarım sandviç: Öğlen yemekleri için kendinize sandviç aldığınızda yarıaını akaşmüzeri ara öğün olarak yemek için saklayabilirsiniz
Diğer yarısını ise öğlenleri bir kase çorbayla birlikte tüketebilirsiniz
- Capuccino: Orta boy sütlü bir latte'nin kalorisi 200'den fazla
Eğer latte yerine capuccino tketirseniz
sadece 90 kalori almış olursunuz
Hem süt almanızı sağlarken
kahve almaya gitmek bir egzersiz sayılacak ve kafein sayesinde iş bitimine kadar çalışma gücünü kendinizde bulabileceksiniz
- Yarım simit ile peynir: Oldukça keyifli ama sakın tamamını yemeyin
Susamları olduğundan kalori içeren bu ara öğün tok tutmada oldukça etkili
- Ay çekirdeği: Aslında kararında tüketildiği zaman yararlı olduğu kaçınılmaz bir gerçek
Üstelik kabuklu olduğundan daha yavaş tüketiliyor
- Bitter çikolata: Eğer vücudunuz çikolata aşeriyorsa
en kötüsü bu durumu reddetmek
Bir kaç parça çikolata yiyerek vücudunuzu sakinleştirebilirsiniz
"MASA BAŞI İŞİ YAPMAYA BAŞLADIĞIMDAN BU YANA KABIZLIK SORUNU YAŞIYORUM
"
Ne yapmalı:
Lifli besin ve su tüketimi artırılmalı
mümkünse hareketli bir yaşam şekli tercih edilmeli
Diyetin lif oranını artırmak için özellikle rafine edilmemiş tam buğday
tam çavdar ve kepekli ürünler ile sebze
kabuğu ile yenilebilen meyve ve kuru baklagiller tüketilmeli
Ayrıca
sürekli aynı pozisyonda oturmak yerine mümkün olduğunca eseneme hareketleri yapmalı ve en doğru oturma pozisyonunu bulmalısınız
Ayrıca selülit sorunu olanlar sık sık bacak üstünede atmamalı
"DÜZENLİ SPOR YAPMAK VE SAĞLIKLI BESLENMEK İÇİN FAZLA STRESLİYİM
"
Ne yapmalı: Günümüzde kadınla yoğun bir şekilde çalışıyor bir de üzerine ailevi sorumluklar eklendiğinde sağlıklı beslenmek ve spora gitmek ne yazık ki öncelikleri arasına giremiyor
Kilo aldıklarında ise strese giriyor ve diyet yapmakta zorluk çekiyorlar
Bu yüzden çok zor da olsa plan yapmalısınız
Ayrıca mikrodalgada hemen ısıtıp yiyebileceğiniz önceden ideal porsiyonların hazırladığınız yiyecekler beş dakika bile olsa egzersiz yapmaya çalışmalısınız
"EVDE ÇALIŞIYORUM
DOLAYISIYLA YOLUM SIK SIK MUTFAĞA DÜŞÜYOR
"
Ne yapmalı: Ofisteyken bazen istediğiniz zbur cuburları bulmakrta zorluk çekerken
evde durum tam tersi
Her şey elimizin altında! Bu yüzden iadece sağlıklı besinler satın almalıyız
"İŞ DAVETLERİNDE SAYIYIZ APERATİF TÜKETİYORUM
"
Ne yapmalı: Davetlerde elinizde bir maden suyu bulundurmaya çalışın
Kalori içermeyen ve gazlı olmasından dolayı tokluk hissi uyandıran bu içecek sayesinde mideniz ve eliniz meşgul olacaktır
Böylece bardağınızı nereye koyacağınızı bilmediğinizden her geçen kanepeden tatmamış olacaksınız
İş yemeklerinde ise ana yemek dışında iki ekstra tüketin; bir kadeh şarap
başlandgıç ya da tatlı
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul