Konu
:
Sardalyalı Yaprak Sarması Tarifi
Yalnız Mesajı Göster
Sardalyalı Yaprak Sarması Tarifi
08-25-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Sardalyalı Yaprak Sarması Tarifi
Malzemeler:
25 adet küçük boy sardalya balığı
25 adet asma yaprağı
½ Türk kahvesi fincanı pirinç
1 adet taze soğan
2-3 dal maydanoz
1 ortaboy kurusoğan
Yarım limon suyu
½ çay bardağı zeytinyağı
karabiber
tuz
Yapılışı :
Öncelikle balıkları ayıklayarak kılçıklarını çıkarıp yıkıyoruz
Asma yapraklarını kaynar suda 2-3 dakika bekleterek suyunu süzüyoruz
Kurusoğanı yemeklik doğrayıp zeytinyağının tümünü ilave ederek bir kapta kavurduktan sonra
pirinci
doğranmış tazesoğan ve maydanozu
limon suyunu
tuz ve karabiberi de ekleyip iç malzememizi hazırlıyoruz
Yaprak içine fotoğraftaki gibi önce balığı
balığın içine az miktarda pirinci koyup sarıyoruz
Dibine asma yaprağı serdiğimiz bir tencereye dizdikten sonra üzerini kapatacak kadar su doldurup kısık ateşte yarım saat kadar pişiriyoruz
Dilerseniz sardığınız yaprakların üzerine de pişirmeden önce 1-2 yemek kaşığı kadar zeytinyağı ilave edebilirsiniz
Sarmalar bu şekilde daha parlak olacaktır
Pişen sarmaları sıcak sıcak servis yapıyoruz
Alıntı
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul