Konu
:
Baklalı Yaprak Sarma Tarifi (Resimli Anlatım)
Yalnız Mesajı Göster
Baklalı Yaprak Sarma Tarifi (Resimli Anlatım)
08-25-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Baklalı Yaprak Sarma Tarifi (Resimli Anlatım)
Baklalık yaprak sarma nasıl yapılır?
5 su bardağı kuru bakla içi
·
2 yemek kaşığı salça
·
2-3-adet orta boy kuru soğan
·
1 su bardağı sıvı yağ
·
Tuz
·
Nene
·
Arzu ettiğiniz baharatlar
· Varsa kaburga
asma yaprağı
Hazırlanışı:
1-Öncelikle yarmalar haşlanır baklalarda akşamdan ıslatılarak sabaha kadar yumuşaması sağlanır
2-Daha sonra bir kabın içerisine konularak üzerine baharatları
tuzu
salçası
küçük doğranmış soğanı ve ½ bardak sıvı yağı ilave edilerek iç malzemesi hazırlanır
3-Hazırlanan iç malzemesi tuzu alınmış salamura yaprağın içine konularak sarılır
4-Sarılan yapraklar dibine kaburga döşenmiş tencereye yerleştirilir
5-Sarmalar bitince üzerlerine kalan yağ gezdirilip biraz daha tuz ve yeteri kadar su ilave edilerek önce hızlı ateşte su kaynadıktan sonrada en kısık ateşte takriben 1 saat kadar pişirilir
Alıntı
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul