Yalnız Mesajı Göster

Baklalı Yaprak Sarma Tarifi (Resimli Anlatım)

Eski 08-25-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Baklalı Yaprak Sarma Tarifi (Resimli Anlatım)





Baklalık yaprak sarma nasıl yapılır?

5 su bardağı kuru bakla içi
· 2 yemek kaşığı salça
· 2-3-adet orta boy kuru soğan
· 1 su bardağı sıvı yağ
· Tuz
· Nene
· Arzu ettiğiniz baharatlar
· Varsa kaburga asma yaprağı

Hazırlanışı:
1-Öncelikle yarmalar haşlanır baklalarda akşamdan ıslatılarak sabaha kadar yumuşaması sağlanır
2-Daha sonra bir kabın içerisine konularak üzerine baharatları tuzu salçası küçük doğranmış soğanı ve ½ bardak sıvı yağı ilave edilerek iç malzemesi hazırlanır
3-Hazırlanan iç malzemesi tuzu alınmış salamura yaprağın içine konularak sarılır


4-Sarılan yapraklar dibine kaburga döşenmiş tencereye yerleştirilir
5-Sarmalar bitince üzerlerine kalan yağ gezdirilip biraz daha tuz ve yeteri kadar su ilave edilerek önce hızlı ateşte su kaynadıktan sonrada en kısık ateşte takriben 1 saat kadar pişirilir










Alıntı

Alıntı Yaparak Cevapla