Yalnız Mesajı Göster

Mantar Dolma Tarifi

Eski 08-25-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Mantar Dolma Tarifi





5 su bardağı ince rendelenmiş kaşar[*]4-5 dilim pastırma[*]Tereyağ Hazırlanışı
Mantarlarımızın saplarını kopararakyıkayalımlimonlu suya ıslatalımMantarları zedelemedençay kaşığı ile iç kısımdaki siyah kısımları temizleyelimElinizle parçaladığınız pastırmalarıince rendelenmiş kaşarla harmanlayın
İçi oyulan mantarları fırın kabınıza dizinharmanladığınız içle doldurunHer bir mantarın üzerine yarım çay kaşığı kadar tereyağını bıçak yardımıyla ekleyin200-225 derecelik yüksek ısıdaki fırında önce mantarlarınız su salacak40-45 dk üzeri kızarıncaya pişirinSulu fırın kabından servis tabağına alaraksıcak servis edin
Not :Tarifsabah kahvaltılarınızda sebzeli lezzetten hoşlanıyorsanız idealayrıca et yemeklerinizin yanına garnitür olarak pastırmasız ancak kaşarınıza ezilmiş sarımsak ekleyerek de iç hazırlayıpmantarınızı doldurabilirsinizBu tarifi davet sofralarınızda ara sıcak olarak ikram etmek mümkün…





Alıntı

Alıntı Yaparak Cevapla