Konu
:
Mantar Dolma Tarifi
Yalnız Mesajı Göster
Mantar Dolma Tarifi
08-25-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Mantar Dolma Tarifi
5 su bardağı ince rendelenmiş kaşar[*]4-5 dilim pastırma[*]Tereyağ Hazırlanışı
Mantarlarımızın saplarını kopararak
yıkayalım
limonlu suya ıslatalım
Mantarları zedelemeden
çay kaşığı ile iç kısımdaki siyah kısımları temizleyelim
Elinizle parçaladığınız pastırmaları
ince rendelenmiş kaşarla harmanlayın
İçi oyulan mantarları fırın kabınıza dizin
harmanladığınız içle doldurun
Her bir mantarın üzerine yarım çay kaşığı kadar tereyağını bıçak yardımıyla ekleyin
200-225 derecelik yüksek ısıdaki fırında önce mantarlarınız su salacak
40-45 dk üzeri kızarıncaya pişirin
Sulu fırın kabından servis tabağına alarak
sıcak servis edin
Not :Tarif
sabah kahvaltılarınızda sebzeli lezzetten hoşlanıyorsanız ideal
ayrıca et yemeklerinizin yanına garnitür olarak pastırmasız ancak kaşarınıza ezilmiş sarımsak ekleyerek de iç hazırlayıp
mantarınızı doldurabilirsiniz
Bu tarifi
davet sofralarınızda ara sıcak olarak ikram etmek mümkün…
Alıntı
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul