Konu
:
Zeytinyağlı Dolma Harcı
Yalnız Mesajı Göster
Zeytinyağlı Dolma Harcı
08-25-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Zeytinyağlı Dolma Harcı
MALZEMELER
1 su bardağı zeytinyağı
50 g dolmalık fıstık
1 kg soğan
1 1/4 su bardağı pirinç
1 çay k
tuz
taze çekilmiş karabiber
1 çay k
tarçın
1 çay k
yenibahar
50 g kuş üzümü
1 çay k
tozşeker
1 su bardağı su
1/2 demet maydanoz
1/2 demet nane
1/2 demet dereotu
HAZIRLANIŞI
Bir tencerede zeytinyağını kızdırın
Yağ kızar kızmaz fistıkları ilave edip
sık sık karıştırarak pembeleşinceye kadar kızartın
Soğanı katın
yine sık sık karıştırarak
birkaç dakika
soğanlar pembeleşinceye kadar sote edin
Ardından pirinci ilave edip
kavurun
Tuz
karabiber
tarçın
yenibahar
şeker
kuşüzümü ve kaynar halde suyunu ilave edin
Bir taşım kaynatın
Tencerenin kapağını kapatıp
dolma içini ağır ateşte
15 dakika pirinçler suyunu tamamen çekinceye kadar pişirin
Tencereyi ateşten alın
Maydanoz
nane dereotunu ilave edip
karıştırın
Tencerenin kapağını kapatıp
dolma harcını 15 dakika kadar demlendirin
Hazırlanan harcı dolma yapılacak sebzenin içine doldurun
Harcı gerekiyorsa sarın ya da pişme sırasında dağılmaması için sebzenin ağzın kendinden bir kapakla kapatın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul