Konu
:
Zeytinyağlı Patlıcan Dolması (5 Kişilik)
Yalnız Mesajı Göster
Zeytinyağlı Patlıcan Dolması (5 Kişilik)
08-25-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Zeytinyağlı Patlıcan Dolması (5 Kişilik)
MALZEMELER
1 kg patlıcan
250 g pirinçten hazırlanmış zeytinyağlı dolma harcı
1/2 çay k
tuz
1/4 su bardağı zeytinyağı
200 g konkase domates
1/2 çay k
toz şeker
1/2 su bardağı su
HAZIRLANIŞI
Patlıcanları baş tarafından kesin
Dışta ince bir kabuk bırakarak
içini keskin bir akla çizerek kesin
İki avucunuzla ovalayarak
patlıcanın içini dışarı çıkartın
Birkaç santim boyunda bir kısmını kesip
kapak olarak kullanmak üzere bir kenara koyun
Oyulmuş patlıcanları yıkayıp
süzdürün
Dolma içini
kapak için bir boşluk bırakarak
patlıcanların içine doldurun
Üzerine kapağını geçirin
kürdanla kapağı tutturun
Tencerenin altına harcı hazırlarken ayırdığınız maydanoz
nane ve dereotu saplarını yerleştirin
Dolmaları tencereye dizin
Üzerine tuz
zeytinyağı
şeker
domates ve suyunu ilave edip
yağlı kağıt örtün
Tencerenin kapağını örterek ağır işte 40-45 dakika pişirin
Tencereyi ateşten alın
Dolmaları
tencerenin içinde
kapağını açmadan
soğumaya bırakın
Dolmalar soğuyunca tencereden alıp
tabaklara aktarın
Patlıcan dolmasını soğuk olarak servis yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul